Peter Magyar, rupt din Fidesz, clatină pentru prima oară cu adevărat puterea lui Orban. Magyar a organizat un protest cu peste 10.000 de oameni într-un bastion al lui Orban

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: Peter Magyar @OfficialFacebook
Photo source: Peter Magyar @OfficialFacebook

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, duminică, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale de la începutul lunii iunie.

Peter Magyar, un fost membru al guvernului și al Fidesz, considerat de unii observatori ca fiind prima amenințare serioasă din ultimii ani la adresa lui Orban, a organizat mitingul la care au participat aproximativ 10.000 de persoane în orașul Debrețin din estul țării, un bastion al partidului de guvernare Fidesz.

Candidații Fidesz au câștigat orașul încă de la sfârșitul anilor 1990. La ultimele alegeri, partidul de guvernare a obținut aproximativ 60% din voturi, în timp ce partidele din opoziție au obținut doar aproximativ o treime din voturi.

Adresându-se susținătorilor săi care fluturau steaguri, Magyar a țintit una dintre politicile de bază ale lui Orban, criticând ceea ce el a numit nivelul extrem de scăzut al alocațiilor pentru susținerea copiilor în Ungaria.

''Dacă spui această poveste oriunde în Europa, nimeni nu te va crede'', a spus Magyar.

Orban spune că, dintre țările UE, Ungaria cheltuiește cea mai mare parte a economiei sale pentru susținerea familiilor.

''Avem nevoie de un sistem complet nou în care sprijinul social să fie într-adevăr direcționat pe baza nevoilor sociale'', a spus Magyar, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

El a declarat că Ungaria este condusă de ceea ce el a numit o elită bine conectată, pe care va încerca să o elimine dacă va fi ales.

Magyar își axează campania mult pe corupția din regimul lui Viktor Orban, ieșind cu mai multe dezvăluiri în acest sens.

Observatorii internaționali susțin că Orban a direcționat fonduri ale Uniunii Europene către oameni de afaceri apropiați de Fidesz pentru a se menține la putere. Orban spune că Ungaria nu este mai coruptă decât alte țări.

Organismul de control însărcinat cu supravegherea fondurilor UE afirmă că nu dispune de autoritatea necesară pentru a denunța posibilele abateri și a solicitat competențe suplimentare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel