Peste o sută de soldaţi ruşi şi ucraineni au fost eliberaţi în cadrul unui nou schimb de prizonieri (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste o sută de soldaţi ruşi şi ucraineni au fost eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri, într-o nouă operaţiune între Kiev şi Moscova, au anunţat cele două capitale, informează joi AFP.

"Astăzi, aducem înapoi 107 dintre combatanţii noştri din închisorile ucrainene", dintre care "65 vin din republicile populare Doneţk şi Lugansk", a afirmat pe Telegram unul dintre principalii lideri separatişti proruşi, Denis Puşilin.



Într-un comunicat, Ministerul Apărării rus a anunţat ceva mai târziu că soldaţii eliberaţi "vor fi aduşi la Moscova" pentru examinări medicale.

La rândul său, Kievul a confirmat acest schimb de prizonieri prin vocea şefului de cabinet al preşedinţiei ucrainene, Andrii Iermak, pe Telegram.

Potrivit lui Iermak, în acest schimb, "107 de militari (ucraineni) au fost eliberaţi: şase ofiţeri şi 101 de soldaţi şi de sergenţi", dintre care "mulţi au fost răniţi în martie" în timpul luptelor.

Printre ei, "74 au apărat Azovstal", uriaşa oţelărie din Mariupol, în sud-estul Ucrainei, ce fusese asediată primăvara de armata rusă.

Şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene şi-a însoţit mesajul cu două fotografii în care pot fi văzuţi bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme militare, surâzând.

Într-o scurtă înregistrare video difuzată tot pe canalul Telegram pot fi văzuţi circa zece dintre aceşti bărbaţi mergând în direcţia unor soldaţi, unii întinzându-le mâna la întâmpinare.

Rusia şi Ucraina au întreprins numeroase schimburi de prizonieri de la începutul războiului, în 24 februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel