Peste 60.000 de soldați ai Gărzii Naționale din SUA au fost puși în alarmă

Eduard Pascu / 01 iun 2020 / 10:30

Membrii ai Gărzii Naționale din SUA au sosit la Boston duminică seara târziu pentru a ajuta la stingerea revoltelor care au izbucnit în oraș.

Conflictele cu poliția, vandalismul și jafurile au început duminică seara, în urma unui miting pașnic în centrul Bostonului. Un vehicul de intervenție al poliției a fost incendiat în timp ce mai multe magazine au fost jefuite, potrivit presei. CBS Boston a anunțat că în jurul orei 22.00, mai multe distrugeri au avut loc în apropiere de Downtown Crossing, în timp ce ofițerii de poliție din Boston erau concentrați pe dispersarea mulțimilor. Mai multe magazine au fost distruse și un vehicul de intervenție al poliției a fost incendiat, transmite Defence Blog.

Analistul de securitate WBZ-TV, Ed Davis, a declarat că Garda Națională poate fi folosită pentru a degreva resurse din Departamentul de Poliție din Boston.
De duminică, soldații și avioanele Gărzii Naționale au fost plasați în alarmă în 24 de state ca răspuns la tulburările civile, ceea ce a adus numărul total de membri ai Gărzii Naționale puși la dispoziția guvernatorilor la aproape 62.000.

Se preconizează că numărul acestora să crească pe măsură ce guvernanții solicită sprijin Gărzii Naționale. „Cea mai grea misiune pe care o facem este să răspundem în perioadele de tulburări civile”, a spus generalul Forței Aeriene, Joseph Lengyel, șeful Biroului Gărzii Naționale.

 

Citește și: Stare de asediu la Washington după noi manifestaţii lângă Casa Albă

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy