Peste 400 de civili ucraineni au fost ucişi de ruşi | Zelenski: Acestea sunt atrocități caracteristice armatei ruse

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sosit în urmă cu câteva minute în oraşului Bucea, de unde, după câteva săptămâni de ocupație, invadatorii ruși s-au retras, dar au lăsat în urma lor sute de cadavre ale unor civili.

Zelenski a inspectat zona din oraşul Bucea unde ruşii au ucis mai mulţi civili şi unde şi-au abandonat o parte din echipamentele militare distruse.

În faţa mai multor mai multor persoane care au supravieţuit ocupaţie ruse, Zelenski a repetat  că acțiunile Federației Ruse în Ucraina sunt un act de genocid și crime de război.

Întrebat de un jurnalist dacă mai consideră că este posibil să se discute despre pace cu Federația Rusă, Zelenski a răspuns afirmativ.

"Da, pentru că Ucraina trebuie să găsească pacea. Suntem în Europa secolului 21. Ne vom continua eforturile diplomatice și militare", a spus președintele Ucrainei, potrivit cotidianului ucrainean Korrespondent.net.

Întreaga regiune Kiev a fost eliberată de trupele ruse la începutul lunii aprilie. În orașele și satele pe care armata ucraineană le-a eliberat de sub ocupaţie au fost înregistrate acte de cruzime pe care militarii ruşi le-au comis asupra civililor.

În special, în oraşul Bucea a fost găsită o groapă comună, unde au fost îngropaţi sute de oameni, iar zeci de cadavre zăceau pe străzi, unele dintre ele cu mâinile legate.

​​​​​​​Delegația ucraineană la OSCE a inițiat o ședință specială a Consiliului Permanent al OSCE în legătură cu masacrele și tortură împotriva civililor comise de trupele ruse în regiunea Kiev.

Anterior sosirii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Buce, unul dintre consilierii sau a precizat că, după retragerea trupelor ruse, pe străzile oraşului Bucea şi în suburbia Irpin a Kievului au fost găsite cadavrele unor civili, într-o scenă asemănătoare unui "film de groază".

La Bucea, la nord-vest de capitală, soldaţii ucraineni au tras corpurile neînsufleţite cu cabluri, de la distanţă, de teamă că ar putea fi minate.

Potrivit Agerpres, procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a comunicat că în localităţile din regiunea kieveană recucerite recent de la ruşi au fost găsite 410 de cadavre ale unor civili.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel