Peste 100 de persoane au murit în exploziile de la mormântul lui Soleimani din Iran

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Qassem Soleimani. foto: facebook
Qassem Soleimani. foto: facebook

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise miercuri în orașul iranian Kerman, în urma unor explozii declanșate în apropierea locului unde este înmormântat generalul Soleimani.

Cele două explozii au avut loc orașul iranian Kerman, unde este înmormântat generalului Gărzii Revoluționare iraniene, Qassem Soleimani, care a fost ucis într-o tentativă de asasinat americană la Bagdad în 2020.

Potrivit Reuters, care citează televiziunea de stat iraniană, exploziile s-a petrecut într-un moment în care a fost ținută un moment de reculegere la locul comemorării a patru ani de de la moartea lui Soleimani.

Radiodifuzorul de stat Irib, citat de BBC, a declarat că alte 60 de persoane au fost rănite de explozii în timpul unei ceremonii în apropiere de moscheea Saheb al-Zaman din orașul Kerman.

Șeful serviciilor de urgență din provincia Kerman a spus că exploziile au fost cauzate de bombe. Bombele au explodat la 10 minute distanță.

Nournews, o publicație semi-oficială, spusese mai devreme că „mai multe canistre de combustibil au explodat pe drumul care duce la cimitir".

State TV a arătat salvatorii Semilunii Roșii care se ocupau de oamenii răniți la ceremonie, unde s-au adunat sute de iranieni pentru a marca patru ani de la moartea lui Soleimani'.

Update1 : Exploziile din Iran au ucis peste 70 de persoane. Alte peste 170 de persoane au fost rănite în atac.

Update 2: Numărul morților a crescut la 103 după moartea persoanelor care au fost rănite grav în explozii. De asemenea, 141 de persoane au fost rănite.

Iranul promite un răspuns rapid și puternic. Ministrul iranian de Interne Ahmad Vahidi a declarat că autoritățile de securitate vor răspunde „rapid și cu forță” la două bombardamente care au ucis miercuri peste 100 de persoane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel