Peste 100.000 de soldați vor participa la exercițiul Centru 2019 din Rusia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul pentu presă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că la exercițiul de comandament și stat major Centru-2019, care va avea loc în perioada 16-21 septembrie, vor participa aproximativ 128.000 de militari.

"În executarea de activități comune, la exercițiu vor fi implicați militari din China, Pakistan, Kârgâzstan, India, Kazahstan, Tadjikistan și Uzbekistan", se arată în comunicatul de presă.

"În total, la exercițiu vor participa aproximativ 128.000 de militari, peste 20 de unități de tehnică militară, aproximativ 600 de aparate de zbor și până la 15 nave de luptă și auxiliare. La acțiunile practice ale trupelor, în poligoanele Donguz, Totsky și Adanak, în partea europeană a Federației Ruse, vor participa până la 12.950 de militari (10.700 din Federația Rusă și 2.250 din alte state), 250 de tancuri, 450 de mașini de luptă ale infanteriei și transportoare blindate, precum și 200 de sisteme de artilerie, inclusiv de artilerie reactivă", au precizat reprezentanții ministerului.

Comandă la nivel înalt

 

Exercițiul se va desfășura în conformitate cu Planul de pregătire a Forțelor Armate ale Federației Ruse pe anul 2019, sub conducerea șefului Statului Major General și prim-adjunct al ministrului apărării, general de armată Valeri Gherasimov.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019 va reprezenta etapa finală a unui complex de activități de pregătire operativă (pentru luptă) a Forțelor Armate în acest an. În timpul exercițiului, vor fi desfășurate activități ale grupărilor de trupe ale statelor din coaliție pentru rezolvarea misiunilor de luptă împotriva terorismului internațional și pentru asigurarea securității militare pe direcția strategică Asia Centrală.

Etapele exercițiului

 

Scopurile principale ale exercițiului constau în verificarea nivelului de pregătire a organelor de conducere militară ale Regiunii Militare Centru și a structurilor de comandă ale contingentelor militare pentru conducerea unei grupări de trupe intercategorii, creșterea experienței practice de comandă a comandanților și statelor majore în conducerea trupelor, creșterea nivelului de cooperare în timpul îndeplinirii unor misiuni comune de menținere a păcii, de protejare a intereselor și asigurării securității în Regiunea Asia Centrală și demonstrarea pregătirii Forțelor Armate ale Federației Ruse și ale statelor din Regiunea Asia Centrală pentru apărarea intereselor naționale.

Exercițiul de comandament și stat major Centru-2019 se va desfășura în două etape. În prima etapă, organele de conducere militară vor desfășura activități de conducere a trupelor în timpul luptei împotriva terorismului internațional, respingerii atacurilor mijloacelor aeriene și ducerii acțiunilor de căutare-cercetare și de apărare.

În etapa a doua, comandanții și statele majore vor desfășura activități de conducere a subunităților de forțe în timpul executării unui atac masiv cu foc și ducerii acțiunilor ofensive.

Poligoanele

 

Acțiunile de bază ale trupelor vor fi executate în șase poligoane de arme întrunite de pe teritoriul Federației Ruse: Donguz, Totsky, Adanak, Cebarkul, Iurga și Aleisk, precum și în două poligoane de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, respectiv Ashuluk și Safakulevo. În poligoane ale statelor partenere, potrivit unor planuri independente, vor fi executate episoade de ducere a luptei cu formațiunile înarmate ilegale.

În Marea Caspică se vor desfășura activități ale grupărilor de forțe ale Flotilei, în timpul sprijinirii Forțelor Terestre pe direcția maritimă, apărării căilor de comunicație maritime și a zonelor economice exclusive.

La exercițiu vor participa organe de conducere militară și trupe din Regiunea Militară Centru, Flotila din Marea Caspică a Regiunii Militare Sud, precum și forțe din Regiunea Militară Est, Trupelor de Desant Aerian, Aviației cu rază lungă de acțiune și Aviației Militare de Transport din cadrul Forțelor Aerocosmice.

Vezi și: Tensiunile din Kashmir. India şi-ar putea revizui doctrina de a nu recurge prima la arma nucleară

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel