Pescarii nord coreeni au tras asupra navelor Gărzii de Coastă ruse

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Trei membri a Gărzii de coastă ruse au fost răniţi în cursul unui incident armat cu vase de pescuit nord-coreene în Marea Japoniei, a anunţat marţi Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), în subordinea căruia se află trupele de grăniceri ruse, inclusiv gărzile de coastă, potrivit AFP şi Interfax.

FSB, citat de Interfax, a comunicat că gărzile de coastă din Extremul Orient rus au surprins două pescadoare nord-coreene, dintre care unul a lansat un 'atac armat' împotriva navei de patrulare ruse. 'Trei militari au fost răniţi, având diferite grade de gravitate', precizează FSB.

Peste 45 de marinari se aflau la bordul acestei nave nord-coreene, care a sfârşit prin a fi reţinută, la fel ca şi celălalt vas de pescuit, cu 21 de marinari la bord. Incidentul s-a produs în apropiere de coasta rusă din Primorie, în Extremul Orient rus, în zona economică exclusivă a Federaţiei Ruse.

În urma acestui incident, însărcinatul cu afaceri nord-coreean la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei, a relatat agenţia de presă RIA Novosti.

Pescadoarele nord-coreene sunt cu regularitate reţinute de către marinarii ruşi sau japonezi în Marea Japoniei, care se învecinează cu Peninsula Coreea, Extremul Orient rus şi arhipelagul nipon.

Potrivit experţilor, Phenianul încurajează navele sale de pescuit să se aventureze tot mai departe în speranţa de a realiza capturi cât mai mari, dar din cauza stării tehnice deplorabile a acestora, zeci de ambarcaţiuni de pescuit sfârşesc în derivă sau eşuează pe coastele japoneze. 

Vezi și: Coreea de Nord a efectuat un test cu lansator de rachete multiplu

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel