Persoane vorbitoare de rusă au atacat, în centrul istoric din Praga, voluntari care colectau ajutoare pentru Ucraina. Video

Atacul a avut loc sâmbătă după-amiază în locul unde standul organizației de voluntari ucrainene Prazsky Maidan. Voluntarii colectează bani pentru Ucraina invadată și încearcă să vorbească cu oamenii despre război.

Luni după-amiază, rușii care i-au atacat pe activiști au fost arestați pe aeroportul din Praga

Sâmbătă, în Piața Orașului Vechi din Praga a avut loc o ciocnire, care cel mai probabil i-a avut ca protagoniști pe ruși și ucraineni.

Un videoclip al incidentului a devenit viral pe rețelele de socializare, arătând un grup de bărbați și femei vorbitori de limbă rusă care se năpustesc asupra voluntarilor. La un moment dat, bărbatul din videoclip spune în germană cu accent rusesc că este german.

Așa cum scrie euromaidanpress.com, un grup de oameni vorbitori de limbă rusă au atacat voluntarii care strângeau bani pentru Ucraina. Poliția a confirmat că a răspuns la incident, dar niciuna dintre „părțile în război” nu a fost reținută sau reținută.

Videoclipul arată că lupta a avut loc la standul Prazsky Maidan, o organizație care strânge bani pentru Ucraina în Cehia. Participanții la altercație strigă unul la altul în rusă și ucraineană și se lovesc cu umbrele.

Deși nimeni nu a fost arestat sâmbătă, rușii care i-au atacat pe activiști au fost arestați luni după-amiază. Arestarea ar fi avut loc pe aeroportul din Praga, așa cum a comunicat și Poliția cehă.

Potrivit presei cehe, este vorba despre patru cetățeni ruși care trăiesc în Germania.

Presupusul participant la altercație a postat, sub pseudonimul No Name, în limba ucraineană: ”M-am certat cu o rusoaică în centrul Pragăi. Există sânge în crăpăturile telefonului meu, cămașa mea albă este pătată de sânge”.

O altă postare de pe rețeaua de socializare X descrie în detaliu incidentul: ”Am început să filmez și am spus că sprijinirea Rusiei în Cehia este o crimă. Apoi două femei s-au apropiat de mine. Le-am spus să plece de aici. Una dintre ele a lovit-o în cap pe cehoaica noastră, care era complet liniştită. Băiatul ceh a fost prins de un alt bărbat, care a spus că Rusia face bine pentru că ne ucide”.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel