Pentru prima dată, rezerviștii voluntari din România se antrenează cu militari din rezerva Forțelor Armate ale SUA

DefenseRomania Team / 01 aug 2021 / 11:37
Concurenți americani la pista cu obstacole CISM - Tallinn, Estonia, 2019 | Foto: Sgt. Apolonia Gaspar via AORR
Concurenți americani la pista cu obstacole CISM - Tallinn, Estonia, 2019 | Foto: Sgt. Apolonia Gaspar via AORR

În perioada 1-7 august 2021 va avea loc un antrenament comun al rezerviștilor din armatele României și SUA, găzduit de Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Este prima misiune la scară mare dedicată rezerviștilor voluntari din România și prima dată când aceștia participă la un exercitiu militar-aplicativ împreună cu un aliat NATO.

Așa cum semnalează și Asociația Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), antrenamentul se va desfășura după formatul Milcomp, o competiție militară organizată anual de Confederația Interaliată a Ofițerilor în Rezervă, cea mai mare organizație a ofițerilor în rezervă din lume. Din cauza pandemiei, competiția a fost suspendată în 2020 și 2021, dar se așteaptă reluarea ei anul viitor, la Atena.

România își propune să participe la Milcomp 2022 cu cel puțin o echipă, iar antrenamentul din 1-7 august reprezintă o etapă importantă pentru selecția participanților. În plus, colaborarea cu delegația mai experimentată din SUA ne poate oferi un avantaj competitiv important.

 

Înot cu obstacole, trageri cu pistol-mitraliera și pistol, aruncarea grenadelor de mână, marș și orientare în teren

 

Cei 55 de participanți se vor antrena pe pista cu obstacole de tip CISM, la înot cu obstacole, trageri cu pistol-mitraliera și pistol, aruncarea grenadelor de mână, marș și orientare în teren. Programul include și o serie de cursuri Combat Lifesaver, la care vor fi predate și exersate elemente de îngrijire a leziunilor provocate prin lupta în câmpul tactic (TCCC).

Evenimentul are loc cu sprijinul Statului Major al Apărării, Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Forțelor Aeriene și Comandamentului Logistic Întrunit, în baza aprobării ministrului apărării naționale. La activitate participă rezerviști voluntari din toate regiunile României, din diferite arme și specialități, împreună cu reprezentanți ai Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR) și cu personalul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Implicarea AORR a fost esențială pentru adoptarea formatului de competiție și coordonarea cu factorii de decizie. Astfel, slt. (rz.v.) Bogdan Jar se ocupă în mod direct de planificarea evenimentului, sub coordonarea președintelui AORR, gl.lt.(ret.) dr. Virgil Bălăceanu și alături de o echipă extinsă, cu atribuții în comunicare, documentare, aspecte medicale și administrative.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy