Pentru prima dată, avioanele de luptă  F-35B au aterizat pe un portavion britanic aliat

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru prima dată practic de  la al doilea război mondial, escadronul de atac 211, operand zece avioane F-35B a aterizat la bordul portavionului MS Regina Elisabeta. Aceasta manevră militară neobișnuită are loc ca ca parte a desfășurării unui exercițiu militar pe durata mai multor luni în Regatul Unit. Denumiți „Răzbunătorii, militarii care compun escadronul sunt mândri că reprezintă Corpul de Marină al Statelor Unite și Statele Unite ale Americii, în timp ce au devenit parte integrantă a grupului militar britanic, pentru viitorul apropiat.

Conform informațiilor transmise de marina regală britanică, HMS Regina Elisabeta va opera cu cel mai mare grup aerian de avioane de generație a 5-a reunite oriunde în lume. Grupul aerian condus de Royal Navy și susținut de cei mai apropiați aliați ai UK, acest nou concept de organizare militarp, denumit Carrier Strike Group readuce forța de atac și de lovire în cadrul NATO. Mai mult prezența americană la bordul HMS Refgina Elisabeta trimite un semnal clar că Regatul Unit își ia în serios rolul militar global.

Escadrial VMFA-211 s-a alăturat escadrilei 617 din Marea Britanie „The Dambusters” la bordul transportorului de 65.000 de tone în timp ce naviga pentru exerciții cu aliații NATO din Marea Nordului. Exercițiul general de grup din luna septembrie, condus de Marea Britanie, va cuprinde VMFA-211, escadrila 617 și HMS Regina Elisabeta, alături de șase distrugătoare, fregate și auxiliare ale Royal Navy, gata să lupte în orice climat sau în orice loc de pe fața planetei. În plus față de aceste forțe, alături de CSG-ul britanic se vor afla și nave de război de la Marina Regală Olandeză și SUA pentru a forma cea mai mare forță multinațională condusă de Marea Britanie din ultimii ani. Toate aceste forțe vor antura HMS Regina Elisabeta în desfășurarea misiuniii ei globale pe perioada rămasă din 2021.

Conform declarațiilor lui Robert Wood Johnson, ambasadorul SUA în Regatul Unit, această acțiune comună exprimă voința clară ca forțele noastre se se antreneze, să lupte și să câștige - cot la cot - pentru a ne proteja cele două țări".

Înainte de desfășurare, CSG-ul va face parte, traversând coasta de nord-est a Scoției, din Joint Warrior, cel mai mare exercițiu anual al NATO. Joint Warrior va fi o oportunitate pentru CSG de a-și exercita capacitățile a 15 F-35B de generația a V-a pilotate de VMFA-211 și escadronul 617. Important de subliniat este că Joint Warriror va avea un suport logistic avansat cu cel mai puternic și mai complet pachet de senzori integrat al oricărei aeronave de luptă din istorie, oferind letalitate fără precedent și acces la medii de luptă extrem de contestate. În timpul acestui parteneriat special, Corpul de Marină al SUA și Marina SUA vor desfășura operațiuni de apărare a transportatorilor comerciali, instruirea pentru proiecția puterii maritime și, în cele din urmă, sprijinirea securității comune.

Acest exercițiu este un moment istoric pentru Regatul Unit și Statele Unite, care întărește relația specială dintre cele două țări. Pentru Marea Britanie, va fi cel mai mare grup aerian care va opera dintr-un transportator Royal Navy de la HMS Hermes în 1983; precum și următorul pas care conduce spre desfășurarea la nivel mondial a HMS Regina Elisabeta din această primăvară. Pentru Statele Unite, este pentru prima dată când o escadrilă de avioane de generația a 5-a va fi desfășurată la bordul unei nave străine și va demonstra că SUA sunt gata să efectueze operațiuni în sprijinul NATO.

„Răzbunătorii” au făcut istorie în 2018, când escadrila a finalizat prima desfășurare de luptă F-35B, sprijinind cu succes operațiunile terestre din zona de responsabilitate a Comandamentului Central American. „Răzbunătorii” sunt pregătiți din toate punctele de vedere să lucreze cu marinarii britanici și echipajul aerian de la bordul HMS Queen Elizabeth”, a declarat locotenentul colonel Joseph Freshour, ofițerul comandant al VMFA-211. „Așteptăm cu nerăbdare să ne desfășurăm alături de omologii noștri britanici.”

VMFA-211 a fost desfășurat pentru antrenament la Royal Air Force Station Marham. Piloții au zburat de la Marine Corps Air Station Yuma, Arizona la MCAS Beaufort, Carolina de Sud, apoi pe RAF Mahram, la o distanță de 5500 de mile nautice. De atunci, VMFA-211 desfășoară instruiri cu muniție reală la RAF Marham cu „The Dambusters”. Pe durata viitoarelor luni, VMFA-211 va folosi tehnici inovatoare pentru a combina eforturile și resursele, colaborând în același timp la seturi complexe de misiuni pentru a menține avantajul militar maritim global al celor două națiuni aliate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel