Bombardiere B-1B americane vs. MiG-31 rusesc, pentru a doua oară. Rușii spun că un MiG-31 a împiedicat încălcarea spațiului aerian rus

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier strategic american de tip B-1B, photo source: U.S. Air Force
Bombardier strategic american de tip B-1B, photo source: U.S. Air Force

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 26.03.2024, un avion de vânătoare MiG-31 a împiedicat două bombardiere strategice aparținând Forțelor Aeriene ale SUA să încalce granița de stat a Federației Ruse în zona Mării Barents.

“Pe 26 martie, sistemele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra Mării Barents au detectat două ținte aeriene care se apropiau de frontiera de stat a Federației Ruse. Pentru a identifica țintele aeriene și pentru a preveni încălcarea graniței rusești, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare MiG-31 din cadrul forțelor de apărare antiaeriană aflate în serviciul de luptă”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Potrivit precizărilor acestora, echipajul aeronavei rusești a identificat țintele aeriene ca fiind două bombardiere strategice americane de tip B-1B.

“Pe măsură ce avionul de vânătoare rusesc s-a apropiat, bombardierele strategice americane și-au schimbat traiectul de zbor și s-au îndepărtat de granița de stat a Federației Ruse”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

După cum au informat aceștia, “avionul de vânătoare a revenit în siguranță pe aerodromul de dislocare permanentă, iar încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse nu a fost permisă. Zborul avionului rusesc s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian situat deasupra apelor neutre, cu respectarea măsurilor de siguranță”.

 

Bombardiere B-1B americane vs. un MiG-31 rusesc. Al doilea incident în doar trei zile

 

3. Bombardier... (bombardier-b-1b-sua_54539000.jpg)

Bombardier strategic american de tip B-1B, photo source: U.S. Air Force

Comentariul autorului: Este pentru a doua oară în ultimele trei zile când avioane de vânătoare rusești de tip MiG-31 sunt ridicate în aer în zona Mării Barents pentru interceptarea unei celule de bombardiere strategice americane B-1B Lancer.

Prima misiune de acest fel a fost efectuată pe 24 martie, când alte două bombardiere de acest tip au survolat apele Mării Barents, pe timpul deplasării din SUA către Baza Aeriană Morón din sudul Spaniei.

Cea de-a doua pereche de bombardiere strategice americane s-a deplasat probabil către teritoriul rus pe un traiect de zbor aproximativ similar cu cel din urmă cu două zile. Aeronavele americane au întrebuințat indicativele radio ZUNO41 și ZUNO-42.

Este posibil ca cele patru bombardiere strategice americane de tip B-1B să desfășoare o nouă misiune de tip Bomber Task Force pe continentul european.

Bombardierele aparțin Escadrilei 9 Aviație de Bombardament din cadrul Aripii 7 Aviație de Bombardament de la Baza Aeriană Dyess din Texas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel