SUA își trimite în Orientul Mijlociu un submarin clasa Ohio. Pentagonul e gata să intervină militar dacă Iranul și Hezbollah vor ataca Israelul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Submarinul cu rachete balistice din clasa Ohio, USS Tennessee, US Navy, James Kimber/ flickr
Submarinul cu rachete balistice din clasa Ohio, USS Tennessee, US Navy, James Kimber/ flickr

Presiunea din orientul Mijlociu rămâne la cote înalte.

Chiar dacă declarațiile liderului Hassan Nasrallah par să însemne o decuplare a organizației Hezbollah și a Iranului de acțiunile teroriștilor Hamas, temerile cu privire la un război cu Israelul cresc în Liban, mai ales după schimbul de rachete de duminică.

Ambasada Marii Britanii a anunțat că retrage tot personalul neesențial din Liban și își reduce activitatea. Ministerul de Externe al Marii Britanii a citat „situația de securitate” actuală drept motiv al deciziei. Măsura Londrei a venit după ce Israelul și gruparea militantă libaneză Hezbollah au schimbat rachete  de-a lungul graniței.

Armata israeliană a declarat că a atacat Hezbollah din cauza focului care a ucis un cetățean israelian. Hezbollah susține că, în schimb, a lansat rachete Grad asupra forțelor Israelului din sudul Libanului.

 

Oficiali americani: SUA sunt gata să răspundă militar în cazul unui atac al Iranului și Hezbollah asupra Israelului

 Submarinul cu rachete balistice din clasa Ohio, USS Michigan / US Navy, flickr,  Lt. Tyheem Sweat 

New York Times, raportând despre turneul diplomatic al secretarului de stat Antony Blinken în Orientul Mijlociu, a raportat că oficialii americani au spus că administrația Joe Biden a trimis mesaje către Iran și Hezbollah prin intermediul partenerilor regionali că SUA ar fi gata să intervină militar dacă cele două entități ar lansa un atac asupra Israelului.

Blinken a avertizat, de asemenea, împotriva atacului forțelor americane și a țintelor civile din regiune. „Atacurile, amenințările venite de la o miliție care se află de partea Iranului sunt complet inacceptabile”, a declarat Blinken reporterilor de pe aeroportul din Bagdad duminică seara, în timp ce părăsea Irakul, potrivit Times. „Nu căutăm un conflict cu Iranul – am precizat foarte clar – dar vom face ceea ce este necesar pentru a ne proteja personalul, fie el militar sau civil”, a spus el.

Preventiv, pe fondul tensiunilor regionale, forțele americane au anunțat că desfășoară în Orientul Mijlociu cel mai mare submarin pe care îl au în dotare, fiind trimis în regiune un submarin nuclear din clasa Ohio.

Comandamentul Central al Statelor Unite a anunțat că un submarin nuclear din clasa Ohio a fost expediat în Orientul Mijlociu. Până acum, de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, SUA au trimis în regiune două portavioane, USS Gerald Ford și USS Dwight D. Eisenhower.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel