SUA exclud, pentru moment, varianta unui atac rusesc din nordul Ucrainei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, gen. Pat Ryder, a declarat că Moscova nu este pregătită pentru o invazie din Belarus.

Potrivit oficialului american, nu există informații care să verifice speculațiile ce au apărut în ultima perioadă, privind o posibilă invazie din Belarus. Totuși, gen. Pat Ryder asigură că situația este monitorizată constant.

”Fără a intra în informații detaliate, evaluarea noastră este că nu există indicii că rușii intenționează să folosească (Belarusul n.r.) ca un alt front. Dar din nou, vom continua să monitorizăm asta foarte îndeaproape, așa cum știu că o fac și ucrainenii”, explică Ryder.

Referindu-se la declarațiile președintelui Putin pentru instituirea unei încetări a focului, purtătorul de cuvânt al Pentagonului este de părere că Moscova încearcă doar să speculeze momentul în interes propagandistic.

”Rusia pare să fie destul de bună în a exporta violență, ea nu pare să fie destul de bună la a exporta adevărul.

Dacă Rusia ar fi cu adevărat interesată să înceteze violența și vărsarea de sânge pe care le-a adus poporului Ucrainei, s-ar retrage imediat din Ucraina.

Așadar, accentul nostru va continua să fie pe sprijinirea Ucrainei cu nevoile sale de asistență în materie de securitate, în timp ce ea luptă pentru a-și apăra țara”, concluzionează generalul american.

 

Antrenamentul soldaților ucraineni

 

În ceea ce privește livrările de echipamente militare, oficialul militar nu a intra în detali, dare a subliniat că livrările vor fi dublate în continuare de programe de antrenament pentru militarii ucraineni, care va oferi Ucrainei o capacitate îmbunătățită de a opera la nivel de batalion și de arme combinate.

”În Germania, vom antrena aproximativ 500 de forțe ucrainene la nivel de batalion în fiecare lună. 

”Am antrenat aproximativ 3.100 de ucraineni până acum din aprilie. Scris mare, când te uiți la efortul internațional de a antrena forțele ucrainene, aș estima aproximativ 12.000, la nivel internațional, când vine vorba de instruirea Ucrainei pe o varietate de lucruri, pentru a include pregătirea colectivă în alte țări.

 

Ambasadorul Rusiei la Washington acuză SUA că prelungesc războiul din Ucraina

 

Ambasadorul Rusiei în SUA a acuzat Washingtonul de lipsă de voinţă de a pune capăt războiului din Ucraina, început de Moscova acum mai bine de 10 luni, în urma unui anunţ al Statelor Unite de a furniza Kievului transportoare blindate de personal.

Toate acţiunile recente ale SUA arată în mod direct că Washingtonul nu îşi doreşte o soluţie politică în Ucraina, a declarat ambasadorul rus Anatoli Antonov joi la Washington, adăugând că nu există "nicio îndoială" asupra "responsabilităţii prelungirii recentului conflict", potrivit agenţiei de presă ruse de stat TASS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel