Pentagonul: Economii prin optimizarea cheltuielilor şi prin vânzarea de echipamente uzate

Eduard Pascu |
Data publicării:
Pentagon
Pentagon

În eforturile sale de a face economii la buget, Pentagonul a identificat şi redirecţionat 6,5 miliarde de dolari reprezentând plăţi umflate, achiziţii ineficiente sau cheltuieli suprapuse în ultimul an, a declarat un oficial al Departamentului Apărării din SUA, relatează Reuters.

Responsabila cu managementul în cadrul Pentagonului, Lisa Hershman, a declarat într-un interviu apărut vineri că economiile, care echivalează cu costul a 83 de avioane de luptă F-35A, au fost obţinute prin metode precum vinderea de echipamente depăşite, o mai bună gestionare a taxelor pe licenţele de software şi achiziţii mai inteligente de produse precum cherestea.

De când cheltuielile pe Apărare au fost limitate la 741 de miliarde de dolari în acest an, Pentagonul, care nu îşi poate asuma că bugetul său va creşte semnificativ în anii următori, a căutat mijloace să fie mai eficient cu banii de care dispune.

"Nu doar reducem cheltuielile, dar transformăm şi modul în care lucrăm. Schimbă infrastructura pentru a sprijini acest lucru", a mai declarat Hershman.

Un exemplu, a spus ea, a fost descoperirea a 22 de contracte diferite, cu o varietate de preţuri, pentru acelaşi tip de cherestea. Ele au fost înlocuite cu două contracte cu mai mulţi furnizori, ceea ce economiseşte timp şi bani, păstrând în acelaşi timp concurenţa.

Biroul condus de Hershman are nouă analişti de date care studiază numeroasele registre ale Pentagonului legate de anomalii în contracte.

Departamentul Apărării a obţinut de asemenea anul trecut 407 milioane de dolari din vânzarea către aliaţi a unor echipamente descrise ca fiind "uzate".

De exemplu, a vândut 19 elicoptere mai vechi către Afganistan şi alte state, patru avioane C-130 Hercules către Chile şi Filipine şi 100 de rachete MIM-104 Patriot către Emiratele Arabe Unite, a precizat Pentagonul într-un comunicat.

Vezi și: Noi achiziții pentru Forțele Aeriene din Emiratele Arabe Unite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel