Pentagonul despre satelitul militar iranian: ''O cameră web care rătăceşte în spaţiu''

Eduard Pascu / 27 apr 2020 / 19:32
Generalul Jay Raymond
Generalul Jay Raymond

Pentagonul nu consideră drept o ameninţare lansarea unui satelit militar de către Iran, săptămâna trecută, şi dă asigurări că acest dispozitiv este la fel de eficient ca o ''cameră web'', a declarat şeful Comandamentului Spaţial al Forţelor Aeriene şi al Comandamentului Spaţial al SUA, generalul Jay Raymond, relatează AFP.

''Iranul susţine că are capacităţi de imagistică. De fapt este o cameră web care rătăceşte în spaţiu, probabil nu este capabilă să ofere informaţii'', a scris generalul Jay Raymond într-un mesaj postat pe Twitter duminică seară, transmite Agerpres.

Lansarea acestui satelit a provocat totuşi nemulţumirea Washingtonului, secretarul de stat american Mike Pompeo cerând sâmbătă menţinerea embargoului asupra vânzărilor de arme convenţionale către Iran şi după luna octombrie, după ce a declarat că Teheranul ar trebui ''tras la răspundere''.

Iranul a anunţat miercurea trecută lansarea ''cu succes'' a primului său satelit militar, la două luni de la lansarea eşuată a unui satelit ştiinţific şi în contextul tensiunilor cu Washingtonul.

Un gest care a îngrijorat comunitatea internaţională: Regatul Unit l-a calificat drept ''foarte îngrijorător'', în timp ce Parisul a vorbit despre ''o preocupare majoră pentru securitatea regională şi internaţională''.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy