Pentagonul despre satelitul militar iranian: ''O cameră web care rătăceşte în spaţiu''

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Jay Raymond
Generalul Jay Raymond

Pentagonul nu consideră drept o ameninţare lansarea unui satelit militar de către Iran, săptămâna trecută, şi dă asigurări că acest dispozitiv este la fel de eficient ca o ''cameră web'', a declarat şeful Comandamentului Spaţial al Forţelor Aeriene şi al Comandamentului Spaţial al SUA, generalul Jay Raymond, relatează AFP.

''Iranul susţine că are capacităţi de imagistică. De fapt este o cameră web care rătăceşte în spaţiu, probabil nu este capabilă să ofere informaţii'', a scris generalul Jay Raymond într-un mesaj postat pe Twitter duminică seară, transmite Agerpres.

Lansarea acestui satelit a provocat totuşi nemulţumirea Washingtonului, secretarul de stat american Mike Pompeo cerând sâmbătă menţinerea embargoului asupra vânzărilor de arme convenţionale către Iran şi după luna octombrie, după ce a declarat că Teheranul ar trebui ''tras la răspundere''.

Iranul a anunţat miercurea trecută lansarea ''cu succes'' a primului său satelit militar, la două luni de la lansarea eşuată a unui satelit ştiinţific şi în contextul tensiunilor cu Washingtonul.

Un gest care a îngrijorat comunitatea internaţională: Regatul Unit l-a calificat drept ''foarte îngrijorător'', în timp ce Parisul a vorbit despre ''o preocupare majoră pentru securitatea regională şi internaţională''.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel