Pentagonul are o dilemă. „Finanțăm două războaie, două grupuri de luptă apără Israelul și nu am rezolvat problema cheie - recrutarea”

Militari americani - Fotografie de sergentul Gărzii Naționale Georgia, Shye Wilborn / flickr
Militari americani - Fotografie de sergentul Gărzii Naționale Georgia, Shye Wilborn / flickr

Experții spun că deficitele în privința forțelor armatei SUA sunt îngrijorătoare, având în vedere situația globală de securitate din ce în ce mai volatilă.Pentagonul are o dilemă. „Finanțăm două războaie, două grupuri de luptă apără Israelul și nu am rezolvat problema cheie - recrutarea”

Majoritatea americani nu ar fi dispuși să servească în armată dacă Statele Unite ar intra într-un război major, a relevat un sondaj recent. În același timp, încrederea publicului în forțele armate pare să fie în scădere.

Toatele Armele forțelor armate sunt în urmă, din punctul de vedere al atingerii obiectivelor de recrutare, ceea ce indic o nemulțumire tot mai mare față de o carieră în armată, arată Newsweek.

În 2023, Armata și Forțele Aeriene ale SUA au ratat ținta de 10.000 de recruți, în timp ce Marina a rămas fără 6.000.

Raportat la 1987, numărul personalului activ a scăzut cu 39%, iar experții spun că astfel de deficite sunt îngrijorătoare, având în vedere o situație globală de securitate din ce în ce mai volatilă.

„Avem grupuri navale de luptă, portavioane cu o unitate marină lângă Israel”, a declarat Justin Henderson , fost militar devenit recrutor militar, pentru Newsweek . „Finanțăm două războaie (...) și nu suntem siguri ce se întâmplă în Taiwan. Deci este o perioadă foarte tulbure pentru noi pentru că nu știm ce se va întâmpla”, spune acesta.

 

În timp ce recruții de infanterie pot fi antrenați în câteva săptămâni, asta nu e valabil și pentru alte ramuri

 

„Să presupunem că Marina nu reușește să recruteze grupuri țintă pentru o lungă perioadă de timp și nu poate aduce oamenii de care are nevoie pentru a-și opera submarinele și a-și opera aeronavele (de pe portavioanele SUA - n.r.)... dacă ești implicat într-un conflict major, durează până vei antrena acei oameni”, spune analistul Tom Shugart.

Cu toate acestea, experții subliniază că există un set complex de factori care contribuie la problemele de recrutare ale armatei, inclusiv adaptarea mesajelor acesteia la o generație țintă mai tânără, care este mai atrasă de tehnologia modernă.

Cu toate astea, cifrele sondajelor se pot schimba dramatic dacă SUA ar fi implicate într-un conflict major. Un sondaj efectuat de JL Partners a constatat că majoritatea americanilor au răspuns că ar muri luptând pentru țara lor dacă SUA ar fi atacate, chiar dacă rata afirmativă de răspuns este mică în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

Armata SUA încearcă, la rândul său, să se adreseze noilor generații, chiar dacă acțiunile de PR suscită de multe ori polemici aprinse.

În mai, Marina SUA a fost criticată pentru că l-a invitat pe sergentul Joshua Kelley (un bărbat, care se îmbracă în haine feminine), să devină ambasador digital pentru campania de recrutare a Marinei, cu scopul de „a ajunge la o gamă largă de potențiali candidați”. La acea vreme, un purtător de cuvânt a spus că „ să sprijine orice persoană care este dispusă să depună un jurământ și să-și pună viața în pericol pentru apărarea acestei națiuni”.

Procesul de adaptare al Armatei SUA la noile realități sociale a început deja, însă problema care se pune este dacă structurile militare vor obține și rezultatele scontate înainte de momentul intrări SUA într-un conflict major.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel