Pentagonul acceptă înrolarea persoanelor transgender

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pe 31 martie, Pentagonul și-a inversat politica privind persoanele transgender, deschizând în mod oficial ușa înrolărilor pentru cei care îndeplinesc standardele militare.

Mișcarea anulează decizia din 2016 când Pentagonul a a decis interzicerea persoanelor transgender în armată din cauza identității lor de gen, transmite Air Force Magazine.

În 2017, președintele Donald Trump a anunțat pe Twitter o nouă interdicție a serviciilor persoanelor transgender, luând prin surprindere pe liderii militari. Pentagonul s-a confruntat ulterior cu o serie de procese. Hotărârile inițiale ale instanțelor au suspendat decizia președintelui, până când Curtea Supremă a clarificat calea de urmat pentru ca interdicția să intre în vigoare în aprilie 2019. 

Președintele Joe Biden a emis în ianuarie un ordin executiv care a eliminat toate restricțiile.

"Secretarul Apărării crede cu tărie că forța voluntară prosperă atunci când este compusă din americani diverși care pot îndeplini standardele înalte pentru serviciul militar, o forță incluzivă care ne întărește poziția de securitate națională", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Kirby a spus că politicile sunt concepute pentru a interzice discriminarea, pentru a oferi un mijloc de aderare la armată pentru genul autoidentificat, atâta timp cât standardele sunt îndeplinite și pentru a proteja confidențialitatea celor deja aflați în serviciu.

Stephanie Miller, directorul politicii de aderare al Departamentului Apărării, a declarat în cadrul sesiunii de informare din 31 martie că există aproximativ 2.200 de militari în armată cărora li s-a diagnosticat disforie de gen. Conform noilor politici, Pentagonul va oferi ”îngrijirea necesară din punct de vedere medical” pentru a include fie tratamentul cu hormoni sexuali încrucișați, fie intervenția chirurgicală.

Costurile acestor tratamente vor fi acoperite din bugetul militar al apărării alocat sănătății.

”Nu ne așteptăm la un impact semnificativ. Costul a fost un motiv principal din spatele interdicției decisă de Trump, spunând că interzicerea persoanelor transgender să se înroleze a provocat ”costuri enorme și perturbări”.

Noile politici vor intra în vigoare în 30 de zile, oferind serviciilor militare timp pentru a-și ajusta politicile și protocoalele, a spus Kirby.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel