Pentagonul a introdus restricții pentru 60 de zile către și din zonele cu risc crescut de coronavirus

Eduard Pascu |
Data publicării:

Oficialii Pentagonului au anunțat restricții semnificative asupra călătoriilor în întreaga lume, pe fondul unei serii de noi inițiative ale Casei Albe lansate miercuri pentru a încerca să reducă răspândirea coronavirusului în Statele Unite, transmite Defense News.

Începând de vineri efectiv, toate trupele, angajații civili, militari și membrii familiei acestora care călătoresc către sau din locații cu transmitere pe scară largă a bolii, desemnate „Nivelul de avertizare 3” (în care sunt incluse momentan Italia, Coreea de Sud și China) vor „opri mișcarea” pentru următoarele 60 de zile, în baza unui ordin semnat de secretarul Apărării, Mark Esper.

În plus, călătoriile în locații cu „transmisie susținută” desemnată „Nivel de avertizare 2” - în care, în acest moment, sunt incluse Japonia, Bahrain și Regatul Unit - vor fi interzise membrilor familiei, trupelor și personalului civil timp de două luni. Angajările civile neesențiale pentru posturile vacante militare vor fi, de asemenea, amânate.
Pentagonul dorește ca cei care călătoresc în țările de nivel 3 și 2 să utilizeze aeronave militare sau contractate de Pentagon ori de câte ori este necesar.

"Principala prioritate a Ministerului Apărării rămâne protejarea și bunăstarea oamenilor noștri", a spus Esper într-un comunicat. "Rămân încrezător în capacitatea noastră de a ne proteja membrii serviciilor, civilii și familiile", a mai spus el.

Pentagonul a emis, de asemenea, îndrumări actualizate pentru protecția sănătății militarilor, care necesită izolare și 14 zile de auto-monitorizare la domiciliu la întoarcere pentru tot personalul Departamentului Apărării care a călătorit din sau către țările de nivel 2 sau 3. Această politică va fi revizuită înainte de sfârșitul perioadei de 60 de zile pentru a determina dacă va fi modificată sau extinsă.

În plus, secretarul Alexis Ross a declarat că membrii serviciului sau angajații civili care prezintă febră, tuse sau dificultăți de respirație trebuie să informeze imediat lanțul lor de comandă.

 

Interdicții de intrare în SUA

 

Mișcările au venit în condițiile în care președintele Donald Trump a anunțat o interdicție de intrare în SUA pentru cetățenii din majoritatea țărilor europene, cu excepția cetățenilor britanici și americanii care se întorc acasă. Acest din urmă grup va fi supus „evaluărilor adecvate” pentru a stabili dacă ar fi putut contracta boala.

Într-o adresă notificare transmisă de la Oficiul Oval, miercuri seara, Trump a spus că acțiunile sunt concepute pentru a „reduce semnificativ amenințarea pentru cetățenii noștri”.

„Astăzi, acțiunea inteligentă va preveni răspândirea virusului”, a spus președintele. „Fiecare comunitate se confruntă cu riscuri diferite și este esențial pentru dumneavoastră să urmați recomandările oficialilor locali care lucrează îndeaproape cu experții noștri din domeniul sănătății federale”, a mai spus președintele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel