Pelosi insinuează că avionul ei ar putea fi doborât de China. SUA vor avea avioanele de luptă și navele în alertă maximă

Foto ilustrativă - Avioane americane F-16 Fighting Falcon ale Gărzii Naționale, în timpul unui survol / Sursă foto: U.S. Air Force
Foto ilustrativă - Avioane americane F-16 Fighting Falcon ale Gărzii Naționale, în timpul unui survol / Sursă foto: U.S. Air Force

O posibilă vizită în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, inflamează atât Statele Unite ale Americii, cât și China care a amenințat că va răspunde în termeni duri unui asemenea act.

O posibilă vizită a lui Nancy Pelosi pe insulă ar însemna prezența politicianului cu cel mai înalt rang constituțional care s-ar deplasa în Taiwan în ultimele decenii.

Tocmai acest fapt a inflamat China care a trimis avertismente mult mai dure față de obicei și a sugerat inclusiv un răspuns militar.

Totodată, președintele Joe Biden care nu a confirmat și nici infirmat vizita în Taiwan pe care ar plănui-o Nancy Pelosi, a subliniat doar că Armata Statelor Unite ale Americii nu consideră vizita tocmai o „idee bună”. 

În cadrul unei conferințe de presă, Nancy Pelosi a refuzat și ea să confirme că se va deplasa în Taiwan. Ea a afirmat că niciodată oferă informații despre vizitele sale oficiale. Totuși, comentând afirmațiile președintelui Joe Biden, lidera democraților a insinuat că avionul ei ar putea fi doborât de forțele chineze.

„Cred că ceea ce președintele a încercat să spună e că există posibilitatea ca Armata să se teamă că avionul nostru ar putea fi doborât de China”, a precizat Pelosi, în cadrul unei conferințe.

 

Armata SUA e pregătită să asigure protecție maximă aeronavei oficiale dacă Pelosi va decide să viziteze Taiwanul

 

Pe de altă parte, oficiali ai Pentagonului, sub protecția anonimatului, au declarat pentru Associated Press că în cazul în care Nancy Pelosi va alege să efectueze o vizită oficială în Taiwan, au declarat că nu se tem că Beijingul va ataca avionul oficial american, sunt conștienți că într-o zonă atât de fierbinte orice calcul greșit poate duce la o tragedie.

Aceștia au refuzat să ofere detalii suplimentare, dar s-au rezumat să precizeze că avioanele de luptă americane, precum și navele de război și sistemele de apărare, vor oferi o protecție suplimentară aeronavei oficiale americane, atât aeriană cât și de la sol.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major al Statelor Unite ale Americii, în cursul zilei de ieri, întrebat despre o posibilă vizită a lui Nancy Pelosi în Taiwan și o agresiune a Chinei, s-a rezumat doar să precizeze că discuția despre vizita oficială în Taiwan e prematură iar dacă se va concretiza, Armata SUA își va face datoria și va oferi protecție oficialilor americani.

Taiwanul, teritoriu insular care are 23 de milioane de locuitori şi dispune de monedă proprie, de steag, armată, diplomație și guvern, este de facto separat politic de China de la sfârşitul războiului civil chinez în 1949, dar nu este recunoscut în mod oficial ca stat decât de câteva capitale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel