Pe fondul tensiunilor din regiune, Rusia și-a scos în poligoane Spetsnaz - trupele speciale din Kaliningrad

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a informat, pe 24.06.2022, că subunități din cadrul Infanteriei Marine și Trupelor cu Destinație Specială (Spetsnaz) au început desfășurarea de exerciții în poligoane din Regiunea Kaliningrad.

“În cadrul activităților de pregătire pentru luptă, militarii FRMB vor executa desantări cu echipamentul complet de luptă din elicoptere ale Aviației navale, de la altitudini de aproximativ 800 de metri, pe timp de zi și de noapte”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților FRMB, timp de o săptămână, militarii vor executa aproximativ 150 de salturi cu parașuta, urmate de îndeplinirea unor misiuni la sol.

“După aterizare, cercetașii își vor perfecționa deprinderile privind capturarea prizonierilor, efectuarea patrulelor de cercetare și implementarea unor modalități de a dezactiva comunicațiile adversarului convențional. Aceștia vor întrebuința sistemul modern de control topographic și navigație GLONASS, precum și stații avansate de cercetare cu rază scurtă de acțiune, dar și echipamente portabile de cercetare terestră”, au concluzionat reprezentanții Statului major al FRMB.

 

Rușii spun că activitățile de pregătire de luptă din Kaliningrad nu sunt îndreptate împotriva nimănui

 

După cum au menționat aceștia, activitățile de pregătire pentru luptă din Regiunea Kaliningrad se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMB și nu sunt îndreptate împotriva nimănui.

Comentariul autorului: Cu toate că partea rusă susține că exercițiile trupelor speciale din Regiunea Kaliningrad au un caracter planificat, trebuie remarcat faptul că acestea se desfășoară pe fondul creșterii tensiunilor din această zonă.

Recent, Lituania a suspendat transporturile terestre rusești către Regiunea Kaliningrad, invocând sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Aceste lucru înseamnă că partea rusă va trebui să-și crească cheltuielile pentru aprovizionarea enclavei, urmând să suplinească transporturile pe șosea și calea ferată (pe rute mai scurte) cu transporturi aeriene și maritime, prin Marea Baltică (pe trasee mai lungi).

Oficialii de la Moscova au anunțat că vor lua măsuri de răspuns împotriva Lituaniei, din cauza blocadei parțiale impuse Regiunii Kaliningrad.

Rezolvarea situației ar putea să vină de la Bruxelles, acolo unde șeful diplomației UE, Josep Borrell, a anunțat că Uniunea Europeană va revizui o serie de directive privind sancțiunile care restricționează tranzitul către Regiunea Kaliningrad. Astfel, oficialii europeni au sfătuit Lituania să nu escaladeze situația.

Specialiștii ruși apreciază că, deși SUA și Marea Britanie ar deschide cu bucurie un al doilea front antirus, statele UE nu sunt pregătite pentru acest lucru, realizând că, prin crearea de noi tensiuni, Europa ar putea pur și simplu să fie “aruncată în aer” complet. Aceștia au semnalat faptul că, de exemplu, Federația Rusă ar putea declanșa o serie de exerciții militare pe termen lung în Regiunea Mării Baltice, care ar duce la închiderea portului Klaipeda și altor porturi din Lituania pentru navele civile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel