Pe fondul primelor pierderi, Ucraina cere Berlinului mai multe tancuri Leopard 2. Motivele pentru care Armata ucraineană a trimis doar tehnică occidentală în ofensiva din Zaporijia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina cere Germaniei mai multe tancuri Leopard 2. „Armata ucraineană are nevoie disperată de mult mai multe tancuri de luptă occidentale, vehicule de luptă de infanterie și alte vehicule blindate”, a declarat ministrul adjunct de externe al Ucrainei Andri Melnik pe fondul pierderii primelor tancuri vestice în timpul contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie NTV.

Potrivit acestuia, „fiecare Leopard 2 își merită literalmente greutatea în aur pentru o ofensivă decisivă”.

Melnik este sigur că Bundeswehr poate transfera mai mult decât cele 18 tancuri deja livrate din rezervele sale (Armata germană are în stoc peste 300 de tancuri Leopard 2). El crede că numărul actual ar putea fi „triplat fără a pune în pericol capacitatea Germaniei de a se apăra”.

Melnik a mai cerut Germaniei să transfere armatei ucrainene și „alte 60 de vehicule de luptă a infanteriei Marder” și a reînnoit cererea pentru rachete de croazieră ”Taurus”, similare cu rachetele Storm Shadow, livrate de britanici.

 

Detalii despre bătălia în care Ucraina a pierdut Leopard 2 și Bradley 

Imagini cu mai multe blindate avariate Bradley și Leopard 2. Captură video / Ministerul rus al Apărării 

Războiul informațional este în toi, iar ambele părți încearcă să mențină moralul trupelor și al populației.

Ministerul rus al apărării a publicat duminică imagini video cu o bătălie aprigă în direcția Zaporojie  a frontului, unde se desfășoară în prezent ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei.

Mai multe tancuri Leopard 2 și blindate Bradley se pare că au fost distruse acolo. Reuters scrie că nu a putut verifica imediat toate informațiile, dar poate confirma locația celor întâmplate.

Youtube video image

Potrivit expertului militar ucrainean Oleh Jdanov,  propaganda rusă exagerează pierderile forțelor armate, iar comentatorul militar și politic Oleksandr Kovalenko a explicat de ce Forțele Armate nu au trimis tancuri T-64 și BMP-1/2/3 în luptă, ci au trimis M2 Bradley.

În opinia expertului, Armata ucraineană are nevoie de protecția ridicată a blindatului Bradley pentru a putea străpunge fortificațiile rușilor și să asigure supraviețuirea maximă a forței de pătrundere.

"M2 Bradley are o greutate: 30 de tone. Blindajul are mai multe straturi, cu spații între ele: plăci din oțel, armătură din aluminiu, DZ (Protectie dinamică). Partea inferioară este întărită cu o placă de oțel. Partea laterală rezistă la proiectile de 14,5 mm; partea frontală - la proiectile de 25 mm. Acesta este un vehicul de luptă de infanterie care asigură supraviețuirea maximă a forței de pătrundere.

BMP-2 (blindatul sovietic - n.r.). Greutate: 15 tone. Blindaj: otel, katana, omogen.Tabla superioară este străpunsă de (proiectile calibru) 5,45 mm, ca să nu mai vorbim de alte calibre și lovituri de mine. BMP-2 nu oferă o protecție ridicată", a menționat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel