„Pe aici nu se trece”: Rusia pierde teren la Bahmut. O brigadă rusă și-a abandonat pozițiile și a fost nevoită să se retragă doi kilometri

Ciprian Dumitrache , Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

În unele zone ale frontului, pe direcția Bahmut, după un contraatac al Forțelor Armate ucrainene, o brigadă rusă de infanterie s-a retras la o distanță de până la 2 kilometri.

Prigojin a acuzat Brigada 72 motorizată din Corpul 3 de armată că a abandonat o poziție strategică în Bahmut, ceea ce a dus la 500 de victime Wagner, pe 9 mai.

Se pare că unitățile armatei regulate ruse, în speță Brigada 72 Motorizată, ar fi abandonat poziții la periferia de sud-vest a orașului Bahmut.

„Este oficial. Raportul lui [Evgheni] Prigojin despre retragerea Brigăzii 72 Motorizată din Rusia din apropierea Bahmut și despre „500 de cadavre” de ruși lăsați în urmă este adevărat”, a sunat și comunicatul Brigăzii a 3-a Separată de Asalt a Ucrainei.

Brigada a 3-a de asalt a Ucrainei a fost formată pe scheletul batalionului ”Azov”.

Soldat ucrainean la Bahmut / Foto: Forțele Terestre ale Ucrainei

Unul dintre fondatorii de extremă dreapta, ultranaționaliști ai Batalionului Azov, Andrii Biletski, a declarat că forțele ucrainene au „învins” o unitate a armatei ruse de lângă Bahmut.  „Acțiunile ofensive au fost desfășurate pe o fâșie de 3 km lățime și 2 km la 600 de metri adâncime. Întregul teritoriu a fost complet eliberat de forțele de ocupație ruse”, a spus el.

 

Brigada rusă a fost nevoită să se retragă 2  km – generalul Sîrskî

 

Informația a fost confirmată chiar de comandantul Forțelor Terestre ale Ucrainei, generalul-locotenent Oleksandr Sîrskî, potrivit publicației Censor.NET.

„Datorită apărării bine gândite pe direcția Bakhmut, obținem rezultatele acțiunilor eficiente ale unităților noastre. Inclusiv, desfășurăm contraatacuri eficiente. În unele zone ale frontului, inamicul nu a putut rezista atacului apărătorilor ucraineni și s-a retras la o distanță de până la doi kilometri”, a anunțat Syrsky în seara de miercuri.

„Desfășurarea competentă a operației defensive a epuizat forțele antrenate ale companiei „Wagner”, ceea ce a dus la înlocuirea lor pe anumite direcții cu unități mai puțin pregătite ale trupelor regulate ruse, care au fost învinse și s-au retras”, a adăugat generalul pe Telegram.

"Forțele noastre de apărare țin cu încredere frontul și împiedică inamicul să avanseze. Bătălia pentru Bahmut continuă...", a subliniat Syrsky care, a citat Brigada 3 Asalt pentru reușita acțiunii.

Mai târziu, purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Forțelor Armate Ucrainene, Serhii Cherevatî, a confirmat că Forțele de Apărare au dat lovituri puternice Brigăzii 72 ruse din Bahmut , dar aceasta nu a fost încă distrusă complet. O brigadă rusă este de obicei formată din câteva mii de soldați.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, ”203 militari ruși au fost uciși, 216 au fost răniți și cinci au fost capturați” a anunțat purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serhii Cherevatî, citat de publicația ucraineană Interfax.

Cherevatî a mai subliniat că, ori de câte ori este posibil, forțele ucrainene încearcă să efectueze contraatacuri în cadrul unei operații de apărare de succes, care „vizează, în principal, distrugerea permanentă a personalului inamic și a capacităților de luptă ale acestuia”.

Prigojin a criticat, de asemenea, batalionul rus „Potok” – care este afiliat companiei energetice de stat ruse Gazprom – pentru că a fugit. Canalele Telegram afiliate Wagner au acuzat anterior „Potok” că a abandonat flancurile lui Wagner în Bahmut, iar analiștii ISW evaluează că Prigojin a lansat o campanie pentru a submina companiile militare private.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel