”Nu e o ciocnire între Moscova și Kiev” Omul de încredere al lui Putin a găsit vinovatul pentru dezastrul din Ucraina. Patrușev: Luptăm cu NATO

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Putin a declanșat războiul din Ucraina prezentându-l ca pe o bătălie existențială cu Occidentul; ca urmare a invadării Ucrainei, Suedia și Finlanda au luat decizia istorică de a adera la NATO, însă Ungaria și Turcia amână aderările
Putin a declanșat războiul din Ucraina prezentându-l ca pe o bătălie existențială cu Occidentul; ca urmare a invadării Ucrainei, Suedia și Finlanda au luat decizia istorică de a adera la NATO, însă Ungaria și Turcia amână aderările

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei Nikolai Patrușev, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin a declarat marți că Moscova se luptă acum cu alianța militară NATO.

De câteva luni, propaganda de la Kremlin încearcă să convingă publicul din F. Rusă că luptele din Ucraina se poartă împotriva NATO, iar asta este una din cauzele pentru înfrângerile rușinoase suferite de forțele ruse.

Nikolai Patrușev, la rândul său, spune că Moscova se luptă acum cu alianța militară NATO condusă de SUA din Ucraina și că Occidentul încearcă să ștergă Rusia de pe harta politică a lumii.

Putin prezintă războiul din Ucraina ca pe o bătălie existențială cu un Occident agresiv și arogant și a spus că Rusia va folosi toate mijloacele disponibile pentru a se proteja pe sine și pe poporul său împotriva oricărui agresor.

„Evenimentele din Ucraina nu sunt o ciocnire între Moscova și Kiev - aceasta este o confruntare militară între Rusia și NATO și, mai ales, Statele Unite și Marea Britanie”, a declarat Patrușev pentru ziarul Argumenti i Fakti într-un interviu,relatează Reuters.

 

Oficialii militari, promisiuni de realizări mărețe

 

Pentru ca tabloul să fie complet, oficialii ruși se întrec în declarații sforăitoare, vorbind despre obiective care sunt la acest moment imposibil de atins, dat fiind impactul sancțiunilor asupra producției de arme de înaltă tehnologie. 

Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a promis marți că va construi un arsenal mai puternic de arme, va consolida tehnologia aviației pentru a evita mai bine apărarea antiaeriană și va îmbunătăți producția de drone după o serie de umilințe pe câmpul de luptă din Ucraina.

Incapacitatea Rusiei de a mai produce arme care încorporează tehnologie modernă este o realitate, așa cum subliniază și Iulian Chifu, consilier de stat pentru politică externă, securitate şi afaceri strategice al premierului Nicolae Ciucă.

Chifu remarcă faptul că armele moderne utilizate de Rusia sunt greu de înlocuit, întrucât acestea ”aveau şi tehnologia occidentală pe ele, dovadă că ele nu pot fi reproduse, nu pot fi produse azi de complexul militar-industrial al Federaţiei Ruse, fără aportul, inputul Occidentului”.

 

Demonizarea Occidentului, politică de stat în Rusia

 

Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi că Ucraina şi Occidentul au reacţionat „cinic” la o încetare a focului de 36 de ore propusă de preşedintele rus Vladimir Putin pentru a marca Crăciunul ortodox.

„Ne-am întâlnit cu o reacție cinică din partea Kievului și a unui număr de lideri occidentali”, a declarat Peskov, într-un briefing zilnic.

Rusia spune că armistițiul a fost anunțat în scopuri umanitare, pentru ca creștinii ortodocși să sărbătorească Crăciunul, dar Ucraina spune că trupele ruse au bombardat zeci de poziții și așezări de-a lungul liniei frontului sâmbătă, când armistițiul trebuia să intre în vigoare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel