Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force (RAF) au aterizat la Mihail Kogălniceanu

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat miercuri, 30 martie 2022, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Sursa Foto: Forţele Aeriene Române.
Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat miercuri, 30 martie 2022, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Sursa Foto: Forţele Aeriene Române.

Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat miercuri, 30 martie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Detașamentul britanic, format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

Marea Britanie rămâne angajată față de securitatea NATO și europeană în fața agresiunii ruse și a invaziei neprovocate a Ucrainei. Operațiunea Biloxi este o misiune NATO de lungă durată, iar Royal Air Force joacă un rol central în securitate și descurajarea militară în Europa’’, a declarat, pe 26 martie, ministrul britanic al forţelor armate, James Heappey

,,Desfăşurarea personalului și echipamentului nostru în regiune evidențiază angajamentul și contribuția continuă a RAF la misiunea de poliție aeriană a NATO din România. În timpul desfășurării, vom lucra alături de partenerii noștri români și de alți parteneri NATO’’, a spus atunci vice-mareșalul aerian Phil Robinson.

Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 și 2021.

Misiunile de poliție aeriană, desfășurate în comun începând din anul 2017 și planificate în anul anterior dislocării detașamentelor, contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele aliate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel