Patriot în Ucraina: Militarii ucraineni visează ca prima țintă doborâtă să fie avionul Su-35 (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
DefenseRomania

Primii militari ucraineni au fost deja pregătiţi pentru a opera sistemul american de apărare antiaeriană Patriot. Potrivit informaţiilor apărute în mass-media ucraineană, sistemele Patriot au început deja să apere spaţiul aerian ucrainean. Cele două sisteme [din SUA și Germania/Olanda] au sosit la mijlocul lunii aprilie în Ucraina. Militarii ucraineni visează că prima țintă doborâtă să fie avionul de vânătoare rusesc Su-35 Flanker-E.

Iată ce spun militarii ucraineni într-un scurt material video difuzat de Ministerul ucrainean al Apărării, prin intermediul contului oficial de Twitter.

La doar patru luni de la anunțarea transferului, sistemul de apărare antiaeriană MIM-104 Patriot cu rază lungă de acțiune este acum operațional în Ucraina.

"Forțele ucrainene de apărare aeriană au acum instrumente noi și puternice pentru a ne curăța cerul de fierul vechi rusesc", se arată în anunțul Ministerului Apărării din Ucraina pe Twitter.

Ucraina a declarat pe 19 aprilie că a primit primele sisteme de apărare aeriană Patriot, iar Statele Unite au anunțat un pachet de ajutor militar în valoare de 325 de milioane de dolari, în timp ce Rusia a lansat un nou val de atacuri.

Sistemul Patriot are o rază de acțiune mai mare decât, de exemplu, NASAMS și Iris-T și poate intercepta inclusiv rachete balistice tactice. Astfel, combinația dintre cele două tipuri de sisteme este ideală, acestea se completează reciproc și, împreună, oferă o apărare aeriană robustă, pe mai multe niveluri.

În acest material video, unii dintre militarii ucraineni sunt întrebați care este prima lor țintă de vis. Răspunsul este Sukhoi Su-35, o aeronave de luptă pe care Forţele Aeriene Ruse o folosesc pentru a lansa bombe ghidate. În același timp, militarii ucraineni precizează că acum vor putea să apare Ucraina împotriva rachetelor de tip Kh-22 și a altor rachete balistice.

Din ianuarie, soldații ucraineni se antrenează la bază militară americană Fort Sill din Oklahoma. Atât partea ucraineană, cât și cea americană spun că acest proces a decurs mult mai repede decât se așteptau.

"Frumosul nostru cer ucrainean devine mai sigur, deoarece sistemele de apărare antiaeriană Patriot au ajuns în Ucraina", a declarat săptămâna trecută ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov. El a mulțumit Statelor Unite, Germaniei și Olandei - care s-au angajat să trimită aceste sisteme extrem de avansate în Ucraina.

Rusia a lansat un nou atac cu rachete la începutul zilei de vineri, 28 aprilie. Potrivit Ucrainei, 23 de rachete de croazieră Kh-555/Kh-101 au fost lansate de bombardierele strategice Tu-95. Ucraina a susținut că 21 dintre rachete au fost doborâte, precum și două drone de atac, dar au existat totuși rapoarte şi despre mai multe persoane rănite sau decedate în urma acestor atacuri cu rachete.

De fapt, dorința soldaților ucraineni ca prima lor țintă doborâtă să fie Su-35 nu este întâmplătoare. Se presupune că această aeronavă va mai fi angajată în misiuni de luptă. Trebuie precizat şi faptul că Rusia a schimbat tactica, iar Su-35 [sau Su-30] zboară acum alături de MiG-31.

Potrivit unor informaţii recent apărute pe reţele de socializare, dar care nu au putut fi confirmat din surse oficiale, ucrainenii vor desfășura sistemele Patriot în jurul Kievului. Acest lucru înseamnă că, dacă Forțele Aerospațiale Ruse vor folosi Su-35, acesta nu va veni de pe Frontul de Est sau din Rusia, ci din Belarus.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel