Urmărește emisiunea live



Patriot. Suedia, acord cu SUA pentru achiziţia sistemului

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemului de rachete Patriot
Sistemului de rachete Patriot

Guvernul Suediei a semnat acordul pentru achiziţia de la Armata Statelor Unite a sistemului de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot, informează compania producătoare Raytheon, într-un comunicat de presă publicat vineri. 

Patriot este elementul de bază al apărării europene împotriva rachetelor balistice şi de croazieră, a aeronavelor şi dronelor. Alte ţări europene care deţin sisteme Patriot sunt Germania, Grecia, Olanda şi Spania. Potrivit sursei citate, în ultimele 12 luni, România şi Polonia au semnat Scrisori de Acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 5-a şi respectiv a 6-a ţară din Europa care achiziţionează sistemul de apărare produs de Raytheon. 

Au mai achiziţionat de asemenea sisteme de rachete Patriot: Statele Unite ale Americii, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite şi Qatar. 

Raytheon, companie lider în domeniul tehnologiei şi inovaţiei, sediul în Waltham, Massachusetts, este specializată în soluţii de apărare, guvernare civilă şi securitate cibernetică. Cu o istorie de peste 96 de ani de inovaţie, Raytheon, care are 64.000 de angajaţi, furnizează echipamente electronice de ultimă generaţie, soluţii de integrare a sistemelor, produse şi servicii C5ITM, precum şi servicii de detectare, maximizare a efectelor şi asistenţă în misiune pentru clienţi din peste 80 de ţări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel