Partidul lui Putin „Rusia Unită” recrutează mercenari pentru o armată privată, susțin serviciile secrete ucrainene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă. Militari ruși / Foto: ministerul apărării
Imagine ilustrativă. Militari ruși / Foto: ministerul apărării

„Rusia Unită”, partidul rus care îl susține pe Vladimir Putin, a demarat un program pentru recrutarea de mercenari, susține Direcția de informații a Armatei ucrainene (GUR/HUR).

Gruparea de mercenari înființată de partidul lui Putin include așa-zișii „ultrași” din galeriile de fotbal, precum și ruși radicalizați, care potrivit GUR, sunt simpatizanți ai ideologiei naziste.

Departamentul principal de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) informează că armata privată înființată de partidul ”Rusia Unită” s-ar numi „Espanyola”, entitate care ar avea legături strânse cu batalionul ”Vostok” (un grupare militară rusă care operează în Donbas, cu presupuse legături cu serviciile secrete ruse). 

Din 2023, „Espanyola” a fost preluată de apropiații lui Putin, care i-au schimbat statutul, transformând-o într-o companie militară privată, iar recrutarea se realizează inclusiv cu bani de la partid.

Serviciile ucrainene mai arată că  gruparea de mercenari Espanyola recrutează așa-numiții „ultrași” din fotbal, dar și ruși radicalizați, ”în special simpatizanți ai ideologiei naziste”. O sursă importantă de cadre o reprezintă cetățenii obișnuiți din regiunile sărace și din teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei - aceștia din urmă sunt trimiși ”la sacrificiu”, în atacuri în valuri.

În centrele de recrutare care operează în teritoriile ucrainene ocupate, voluntarilor li se promite 220.000 de ruble (2.400 de dolari) pe lună pentru participarea directă la ostilitățile împotriva Ucrainei. Contractul este pe cel puțin jumătate de an. 

 

„Plăți de asigurare” tentante, dar călătoria în Ucraina e doar cu ”bilet dus”

 

Voluntarii sunt asigurați că ei sau familia lor vor primi compensații în cazul rănirii sau decesului:

  • 1 milion de ruble (aprox. 10.900 de dolari) - vătămare ușoară;

  • 2 milioane de ruble (aprox. 21.800 de dolari) - leziuni de severitate medie;

  • 3 milioane de ruble (aprox. 32.700 de dolari) - vătămare gravă;

  • 5 milioane de ruble (aprox. 54.500 de dolari) în cazul morții. 

GUR notează că motivația financiară servește doar ca momeală. Pentru majoritatea recruților, prima lor misiune este cu ”bilet dus”. Rușii nu își recuperează morții și răniții grav care au fost trimiși ”la sacrificiu” să lupte pe frontul din Ucraina. Aceștia sunt înregistrați ca „dispăruți” pentru a nu plăti despăgubiri rudelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel