Partea rusă susține că deține 90% din Bahmut și că ucrainenii întind capcane în timpul retragerii

Imagine ilustrativă. Tanc al forțelor ucrainene
Imagine ilustrativă. Tanc al forțelor ucrainene

Forțele ruse au continuat să obțină unele câștiguri în Bahmut și au efectuat atacuri la sol de-a lungul liniei  frontului din zona orașului Avdiivka.

Forțele ruse au preluat controlul asupra a aproape 90% din orașul Bahmut, Jan Gagin, consilier pro-rus al liderului auto-proclametei Republici Populare Donețk (DNR).

Fondatorul Companiei private de mercenari ”Wagner”, Yevgeni Prigojin, a declarat pe 11 aprilie că forțele ruse controlează mai mult de 80% din oraș, inclusiv toate clădirile administrative. Gagin a precizat că trupele ucrainene au pus capcane și au aruncat în aer infrastructură majoră înainte de a părăsi periferia de vest a orașului.

„Forțele armate ale Ucrainei folosesc pe scară largă tacticile pământului pârjoit. Acum aruncă în aer și pun mine la infrastructura majoră din Bahmut înainte de a se retrage de la periferia vestică a orașului.”, a subliniat Gagin.

ISW relatează că imaginile geolocalizate publicate pe 17 aprilie indică faptul că forțele Grupului Wagner au avansat probabil mai aproape de Casa de Cultură din nord-vestul orașului Bahmut.

Harta estului Ucrainei / ISW

Ministerul rus al Apărării (MOD) a susținut că forțele Wagner au capturat trei blocuri nespecificate în nordul, centrul și sudul localității.

La rândul său, Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul colonel Oleksandr Sîrskii a declarat că forțele ruse au sporit artileria grea și loviturile aeriene împotriva forțelor sale de la Bahmut.

Forțele Wagner dispun de suficientă muniție de artilerie, recunosc și oficialii militari ucraineni.

Mai mult, dacă ar fi să dăm crezare bloggerilor militari ruși, din 17 aprilie, forțele ruse au început să lovească Bahmutul cu bombe aeriene FAB-500 modificate, echipate cu sisteme de ghidare (bombe ”cu aripi” - de tipul sistemelor occidentale JDAM) .

Forțele ucrainene au condus probabil contraatacuri limitate în vestul regiunii Donețk. Bloggerii militari ruși susțin că forțele ruse au respins atacurile terestre ucrainene în apropiere de Vuhledar, Pavlivka (3 km sud-vest de Vuhledar) și o centură forestieră la nord de Mykilske (4 km sud-est de Vuhledar) și au postat imagini cu forțele ruse care loveau tancurile ucrainene în zonă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel