Parlamentul Pakistanez votează expulzarea ambasadorului francez pentru a stopa violențele din țară

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Proteste Pakistan Sursa foto: Twitter/SabahKashmiri
Proteste Pakistan Sursa foto: Twitter/SabahKashmiri

Guvernul pakistanez a decis să ceară un vot în parlament marți cu privire la expulzarea ambasadorului francez în legătură cu caricaturile profetului Mohamed publicate în Franța anul trecut, a spus ministrul de interne. Acțiunea are drept scop calmarea protestelor violente izbucnite în toată țara.

Expulzarea ambasadorului a fost cerută de partidul de extremă dreapta Tehreek-i-Labbaik Pakistan (TLP), pe care guvernul l-a interzis săptămâna trecută după ce membrii săi au instigat la violențe, au blocat autostrăzile principale, au atacat poliția și au incendiat proprietăți publice, transmite Anadolu.

"După negocieri de câteva ore între guvern și reprezentanții Tehreek-i-Labbaik Pakistan [TLP], s-a decis să se ceară un vot în Adunarea Națională, iar Tehreek-i-Labbaik Pakistan își va anula protestele din toată țara", a declarat ministrul Internelor, șeicul Rashid Ahmed, într-un mesaj video.

"Discuțiile vor continua iar guvernul va retrage acuzațiile înregistrate împotriva membrilor TLP", a adăugat el.

Declarația sa a venit după o întâlnire cu liderii TLP, partind de extremă dreapta recent interzis în nord-estul orașului Lahore, unde grupul a avut ciocniri violente cu poliția.

Duminică, în orașul Lahore, capitala provinciei provinciei Punjab, au izbucnit ciocniri violente când poliția a înconjurat sediul principal al partidului în încercarea de a elibera ostaticii ”răpiți” mai devreme în aceeași zi.

Ciocnirile s-au soldat cu mai mulți morți și zeci de răniți. Cu toate acestea, guvernul nu a dat publicității nicio cifră.

Polițiștii ținuți ostatici de membrii partidului au fost eliberați luni, după ce au început discuțiile între cele două părți.

Protestele au izbucnit în mai multe țări musulmane față de răspunsul Franței în urma decapitării, în octombrie anul trecut, a unui profesor care a prezentat caricaturi ale profetului Mahomed în clasă.

Președintele francez Emmanuel Macron a spus la acea vreme că Franța ”nu va renunța la caricaturi”, acuzând în același timp musulmanii francezi de ”separatism” și descriind Islamul drept ”o religie în criză”.

Luni, premierul pakistanez Imran Khan a declarat că va lansa o campanie, căutând sprijinul țărilor musulmane pentru a aborda problema islamofobiei în forumurile internaționale, inclusiv ONU și UE

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel