Document care ar fi putut facilita furnizarea de tancuri și transportoare blindate către Ucraina, respins de mai mulţi deputații germani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Parlamentul german nu a vrut să voteze un document care ar fi putut facilita furnizarea de tancuri și transportoare blindate germane către Ucraina, relatează postul german de televiziune NTV.

Astfel, Parlamentul german nu a reușit ieri să voteze propunerea blocului de opoziție CDU / CSU privind furnizarea imediată de tancuri și alte vehicule blindate către Ucraina.

Documentul intitulat "Apărarea păcii și a libertății în Europa - susținerea fermă a Ucrainei cu arme grele" a fost supus la vot. Documentul cerea permisiunea imediată de a exporta în Ucraina tancuri și transportoare blindate din stocurile industriale - ale companiilor militare germane. În plus, acesta conținea şi o cerere de a trimite suplimentar Ucrainei arme grele, potrivit NTV.

Cu toate acestea, deputații din "coaliția semafor" (n.r. termen folosit în Germania pentru alianța politică dintre SPD, Verzi și FDP) au împiedicat cu votul lor adoptarea imediată a deciziei în parlament. În schimb, propunerea CDU/CSU a fost trimisă la Comisia pentru Afaceri Externe pentru consultări suplimentare, ceea ce va întârzia semnificativ decizia.

Între timp, în timpul discuțiilor, unii membri ai coaliției de guvernare au susținut inițiativa opoziției. Marie-Agnes Struck-Zimmermann, deputat din partea Partidului Liber Democrat (FDP), a fost pentru furnizarea de tancuri germane.

Partidul din care ea face parte consideră că "în situația militară actuală, în care armata ucraineană își recuperează treptat teritoriile, ar trebui să transferăm cel puțin transportoare blindate Fuchs și vehicule de luptă de infanterie Marder. Iar dacă situația o va cere, poate, şi tancuri Leopard",  a spus aceasta.

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a explicat că țara să oferă deja suficientă asistență militară Ucrainei, iar decizia de a transfera tancuri va fi luată doar în coordonare cu alte state aliate.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Germania ar trebui să decidă în mod independent cu privire la transferul de tancuri și alte vehicule blindate către Ucraina, și nu să se bazeze pe alte state, cum ar fi Statele Unite.

În plus, de exemplu, compania germană Rheinmetall este pregătită să livreze 100 de vehicule de luptă Marder "până în primul trimestru al anului 2023" - primele vehicule sunt deja pregătite pentru transfer, dar acest lucru nu este posibil fără o "decizie politică".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel