Parlamentul Estoniei declară Rusia ''regim terorist'' şi ''ţară ce susţine terorismul''

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin.ru.
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin.ru.

Parlamentul estonian a condamnat marţi anexările de teritorii ucrainene de către Moscova şi a calificat Rusia drept "regim terorist", informează AFP.

Declaraţia a fost adoptată de 88 de deputaţi ai parlamentului unicameral al Estoniei, care numără 101 de parlamentari. Zece deputaţi erau absenţi în momentul votului, iar trei s-au abţinut.

Parlamentul estonian "declară Rusia regim terorist şi Federaţia Rusă - ţară ce susţine terorismul", potrivit unui comunicat.

"Regimul (preşedintelui rus Vladimir) Putin, cu ameninţările sale de atac nuclear, a făcut din Rusia cel mai mare pericol pentru pacea din Europa şi din întreaga lume", adaugă comunicatul.

Această luare de poziţie răspunde apelurilor repetate ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Parlamentul unei alte ţări baltice, Letonia, a declarat în august Rusia "stat-sponsor al terorismului", acuzând Moscova de "genocid ţintit împotriva poporului ucrainean".

Însă administraţia preşedintelui american Joe Biden a anunţat luna trecută că nu va utiliza aceşti termeni, apreciind că ei "nu sunt cea mai eficace şi mai solidă cale de a avansa". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel