Parisul admite: China - singura țară din lume care poate avea un "efect de schimbare a jocului" în războiul din Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:

China ar putea fi una dintre singurele ţări care pot avea un "efect de schimbare a jocului" în războiul din Ucraina, având în vedere legăturile sale strânse cu Moscova, a declarat vineri o sursă din cadrul preşedinţiei franceze în timpul unei şedinţe de informare.

Sursa a vorbit sub rezerva anonimatului, citând normele profesionale, înaintea unei vizite a preşedintelui francez, Emmanuel Macron, în China, informează Rador care citează CNN. "Este evident, China este una dintre puţinele ţări de pe glob - poate singura ţară din lume - care poate avea un efect de 'schimbare a jocului' în ce priveşte conflictul, pentru ambele părţi", a declarat sursa.

Viitoarea vizită a lui Emmanuel Macron la Beijing va fi o oportunitate crucială pentru Franţa şi China de a se reconecta la cel mai înalt nivel, după trei ani în care China s-a izolat din cauza politicii sale stricte de "zero COVID-19". Emmanuel Macron va sosi la Beijing miercuri, săptămâna viitoare, cu o zi mai târziu decât s-a anunţat anterior.

Preşedintele francez va vizita şi oraşul Guangzhou din sudul ţării, înainte de a părăsi China, pe 8 aprilie. Având întâlniri programate cu preşedintele chinez, Xi Jinping şi cu premierul chinez, Li Qiang, Emmanuel Macron încearcă "să găsească un spaţiu pentru iniţiative utile pentru poporul ucrainean şi apoi pentru a găsi soluţii pentru a pune capăt acestui război pe termen mediu", a precizat sursa citată.

De asemenea, se aşteaptă ca el să abordeze cooperarea dintre Uniunea Europeană şi China, întrucât preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îl va însoţi în această vizită. Ursula von der Leyen se va afla luni la Paris, pentru a se întâlni cu Emmanuel Macron şi pentru a pregăti vizita în China, potrivit sursei de la Elysée

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel