Pandemia COVID-19| Preşedinta Comisiei Europene se declară împotriva închiderii graniţelor

S.I. Catalin / 13 Martie 2020 / 15:23
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat vineri împotriva închiderii frontierelor decisă de unele state membre ale UE pentru a-şi proteja populaţia de pandemia de coronavirus.

''Interdicţiile generale de călătorie nu sunt considerate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind foarte eficiente'', a invocat şefa executivului comunitar la o conferinţă de presă, ea pledând în schimb pentru controale sanitare.

Anterior şi comisarul european pentru piaţa internă, Ylva Johansson, a cerut ca măsurile luate de statele membre la frontiere pentru a combate epidemia să fie ''coordonate'' şi ''proporţionale'', potrivit Agerpres.

Republica Cehă a anunţat vineri închiderea totală a frontierelor sale începând de luni, o închidere cvasi-completă fiind decisă joi şi de Slovacia, în timp ce Polonia, Austria, Slovenia şi Ungaria au decis o serie de restricţii la intrarea în aceste ţări.

Potrivit unui purtător de cuvânt al executivului comunitar citat de agenţia DPA, până în prezent numai Austria, Ungaria şi Republica Cehă au notificat Comisia Europeană cu privire la instituirea unor controale la frontierele Schengen.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy