Până în 2028, Kremlinul își poate reface armata. Cine mai e pe lista scurtă a Rusiei: ”Vorbim despre R. Moldova, despre țările baltice”

Blindate ale Armatei ruse / ministerul apărării, facebook
Blindate ale Armatei ruse / ministerul apărării, facebook

Probabilitatea unui scenariu în care Rusia pune în așteptare războiul actual din Ucraina și se pregătește pentru o nouă invazie la scară largă peste câțiva ani ar trebui să dea fiori decidenților statelor NATO.

Armata rusă și-a arătat limitele în ultimii aproape doi ani dar o încetare a sprijinului Occidentului pentru Ucraina i-ar permite Rusiei să-și refacă mare parte din capacitățile militare, crede președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

În opinia acestuia, există posibilitatea ca, în câțiva ani, Rusia să intre în război împotriva unor foste state sovietice, țările baltice fiind primele vizate, dar nici Republica Moldova nu ar fi ferită de un asemenea scenariu.

”Din informațiile noastre, Putin vrea să meargă înainte și nu e vorba doar de Ucraina, aici este problema. Vrea mai mult, vrea teritorii care erau sub protecția Uniunii Sovietice. Vorbesc despre R. Moldova, vorbesc despre țările baltice”, a declarat președintele ucrainean, în timpul vizitei sale în România.

Acesta reamintește că Rusia se folosește de conflictele înghețate. După anexarea Crimeei și începerea războiului din Donbas din 2014, au urmat 8 ani în care nu s-a întâmplat nimic. ”Pentru ei, un conflict înghețat este foarte bun”, conchide Zelenski.

Șeful statului ucrainean reia astfel o idee lansată săptămâna trecută, când avertiza că „Moscova își conturează în mod clar ambiția – de a se ocupa de mai mult spațiu imperial pentru sine și de a nu permite Europei să fie un spațiu al națiunilor libere și al democrațiilor lucrătoare, să rupă unitatea europeană”.

Europa ar trebui să fie pregătită pentru diverse scenarii. „America ne-a ajutat, a ajutat Europa să persevereze. Și acum este important ca Europa să nu ascundă pânzele de vânt, încercând să aştepte furtuna, ci să fim împreună în această perioadă tulbure - să lucrăm împreună, să ne protejăm valorile. și spațiul nostru comun de libertate cu SUA”, a spus Zelenski.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel