Palestinienii au lansat rachete din fâșia Gaza spre Israel. Iron Dome a fost activat

Eduard Pascu |
Data publicării:

Două rachete au fost lansate de palestinieni din Fâşia Gaza spre Israel şi interceptate de scutul antirachetă israelian, a informat vineri armata israeliană la scurt timp după ce sistemul de alarmă s-a declanşat în sudul statului evreu, notează AFP.

Sirenele de alarmă au răsunat în oraşul-port Aşkelon (sud) şi în zonele înconjurând enclava palestiniană sub blocada Israelului de peste un deceniu, a anunţat armata într-un comunicat.

"Două rachete au fost trase din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian şi au fost interceptate de sistemul de apărare Iron Dome", a precizat armata, fără să anunţe victime sau pagube materiale.

Serviciile medicale de urgenţă din Israel au raportat că mai multe persoane în stare de şoc au primit îngrijiri, transmite Agerpres.

Ultimul tir de rachetă dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul islamiştilor din Hamas, în direcţia teritoriului israelian a avut loc cu peste o lună în urmă.

Între mişcarea palestiniană Hamas şi Israel au avut loc trei războaie (2008, 2012, 2014). În pofida unui armistiţiu în ultimele luni, cele două tabere se confruntă sporadic cu tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza şi represalii din partea armatei israeliene.

Citește și: Armata israeliană a bombardat, în Gaza, o bază folosită de Hamas pentru fabricarea rachetelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel