Palestinian ucis la Ierusalim de poliţia israeliană

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un palestinian suspectat în mod eronat că ar fi fost înarmat a fost ucis sâmbătă de forţele de ordine israeliene în Oraşul Sfânt de la Ierusalim, un incident care a provocat furia palestinienilor, transmite AFP.

Potrivit presei israeliene şi agenţiei palestiniene Wafa, victima este Iyad Kheiri Hallak, un palestinian din cartierul Wadi Joz din Ierusalimul de Est, o persoană cu 'nevoi speciale', o formulare care se referă cel mai probabil la tulburări mintale. Incidentul a avut loc aproape de Poarta Leilor, în Ierusalimul de Est, partea arabă a Oraşului Sfânt ocupată şi anexată de Israel din 1967, transmite Agerpres.

Într-un comunicat, poliţia israeliană a informat că forţele de ordine au reperat un bărbat 'cu un obiect suspect ce semăna cu un pistol'. 'I-au cerut să se oprească şi au început să-l urmărească din alergare', iar 'în timpul urmăririi, au deschis focul asupra suspectului, care a fost neutralizat', arată comunicatul, precizând că nu a fost găsită 'nicio armă la faţa locului'.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, a confirmat că bărbatul a fost ucis, anunţând ulterior că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili circumstanţele morţii.

Într-un comunicat, mişcarea Fatah a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas a denunţat o 'crimă de război'. Fatah 'a condamnat astăzi (...) executarea unui tânăr handicapat, atribuind responsabilitatea totală şefului guvernului israelian, Benjamin Netanyahu', arată textul menţionat, cerând ca vinovaţii să fie aduşi în faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI).

Pe Twitter, Saeb Erakat, secretarul general al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), a denunţat şi el 'asasinarea' unui 'palestinian handicapat' în vârstă de 32 de ani, în timp ce mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a vorbit despre 'o execuţie'.

Vineri, un alt palestinian a fost ucis de armata israeliană în timp ce încerca să intre cu maşina într-un grup de soldaţi la nord de Ramallah, potrivit armatei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel