Pakistanul se oferă să transfere 44 de tancuri T-80UD către Ucraina în schimbul unei asistențe financiare din partea țărilor occidentale

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate pe rețeaua de socializare rusă VK la 10 martie 2023, citând rapoarte ale presei pakistaneze, Pakistanul intenționează să transfere 44 de tancuri de luptă principale T-80UD în Ucraina în schimbul asistenței financiare din partea țărilor occidentale. Trimiterea celor 44 de tancuri menționate mai sus în Ucraina ar însemna întoarcerea lor acasă, deoarece acestea au fost vândute anterior Pakistanului în baza unui contract încheiat cu industria ucraineană de apărare.

Guvernul pakistanez și-a exprimat deja sprijinul pentru Ucraina prin trimiterea de ajutoare umanitare. Ajutorul a fost livrat prin intermediul unui avion C-130 Hercules al Forțelor Aeriene Pakistaneze, care a zburat spre Polonia și apoi a trimis ajutorul către civilii ucraineni.

Mai multe publicaţii mass-media au relatat anterior ca Pakistanul ar fi oferit Ucrainei și proiectile de 155 mm, care au fost transferate în Ucraina printr-un port din Polonia.

În timpul unui interviu care a avut loc la 21 februarie 2023, Riina Kionka, ambasadorul Uniunii Europene în Pakistan, a declarat că Pakistanul a ajutat Ucraina prin trimiterea de ajutoare militare și umanitare. Cu toate acestea, Pakistanul a negat în mod oficial rapoartele privind furnizarea de arme către Ucraina.

Guvernul pakistanez nu a afirmat sau negat încă informațiile privind posibila livrare de tancuri de luptă către Ucraina. Ucraina și Pakistanul au legături militare-industriale strânse. În perioada 1991-2020, Ucraina a semnat contracte de furnizare de arme cu Pakistanul în valoare totală de aproape 1,6 miliarde de dolari.

În plus, anul trecut, Pakistanul și Ucraina au convenit să îmbunătăţească şi mai multe relaţii militare, în special în domeniul producției de armament, al pregătirii personalului militar, al activităților de combatere a terorismului și al serviciilor de informații.

Potrivit celui mai recent bilanț militar, Forțele Armate Pakistaneze au un total de 2.467 de tancuri, inclusiv 300 de Al-Khalid (MBT 2000), 80 de Al-Khalid I, 315 T-80UD, 500 de Al-Zarrar, 400 de Type-69 chinezești, 268 de Type-85-IIAP chinezești, un număr nedeclarat de VT-4 chinezești și 600 de ZTZ-59 chinezești.

T-80UD este o versiune îmbunătățită a tancului T-80 de fabricație sovietică. Acest tanc dispune de un motor Diesel și înlocuiește vechiul motor cu turbina pe gaz . "UD" din denumire tancului înseamnă "Ukrainian Diesel", deoarece tancul este propulsat de un motor diesel fabricat în Ucraina.

T-80UD a fost dezvoltat la uzina Malayshev din Harkov și are turbina înlocuită cu motorul diesel în doi timpi 6TF care dezvoltă 1.100 CP, o transmisie și comenzi diferite și un blindaj reactiv exploziv.

Armamentul principal al T-80UD este format dintr-un tun cu țeavă lisă de 125 mm, care poate trage o varietate de tipuri de muniție, inclusiv  APFSDS, HEAT și HE-FRAG. De asemenea, tunul poate trage rachete ghidate prin laser de tip 9M119 Svir, care are o rază de acțiune de până la 5 kilometri și este proiectată să lovească ținte puternic blindate.

T-80UD dispune de un blindaj compozit realizat din straturi de materiale ceramice și oțel. Armura este concepută pentru a oferi protecție împotriva unei game largi de amenințări, inclusiv rachete antitanc.

Armura turelei frontale a T-80UD este deosebit de bine protejată, cu blocuri de blindaj compozit. Părțile laterale și partea din spate a turelei sunt, de asemenea, protejate cu blindaj compozit, în timp ce carena prezintă straturi suplimentare de oțel și materiale compozite. Partea din faţă a tancului este protejată de un strat de blindaj reactiv exploziv (ERA).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel