Pakistan cumpără patru corvete tip MILGEM fabricate în Turcia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pakistan cumpără patru corvete MILGEM, fabricate în Turcia, conform unui acord încheiat în 2018, transmite agenția de presă turcă Anadolu.

Un oficial turc a lăudat marți un acord încheiat între Pakistan și Turcia privind vânzarea a patru corvete către Pakistan în cadrul proiectului navei naționale (MILGEM) din Turcia.

"Deținerea de către Pakistan a patru corvete MILGEM va schimba echilibrul în regiune și va duce țara în poziția de furnizor de securitate", a declarat Esad Akgun, directorul general al uzinei militare și al șantierului naval ASFAT, o companie care operează sub Ministerul Apărării din Turcia.

"Este foarte important pentru noi să avem Pakistanul în această poziție, deoarece nu vedem armata pakistaneză separată de propria noastră armată", a mai spus Akgun.
Akgun a vizitat Pakistanul pentru a participa la Forumul de investiții și afaceri Pakistan-Turcia organizat de Consiliul pentru relații economice externe (DEIK) al Turciei.

În conformitate cu acordul din 2018, Pakistanul va cumpăra patru corvete MILGEM, două dintre acestea vor fi construite în șantierul naval din Istanbul, iar celelalte două vor fi construite la șantierul din Karachi, Pakistan.

"În prima fază, câte o corvetă care va fi construită la Istanbul și la Karachi și vor intra în inventarul Marinei Pakistanului în 2023", a transmis ASFAT pe site-ul său oficial. Celelalte două nave vor fi gata în 2024, a adăugat ASFAT.

Subliniind importanța acordului, Akgun a spus că acordul nu poate fi considerat doar un export de nave, ci este un proiect polivalent care contribuie la pacea mondială. „Una dintre misiunile de bază ale ASFAT este de a îmbunătăți capacitățile Armatei Turce, de a le împărtăși cu țările frățești și de a contribui la pacea mondială, consolidându-le", a mai spus el.

Turcia transferă informații, tehnologie și tehnică în Pakistan prin acest acord, a adăugat el. Obiectivul companiei este să „aducă un suflu nou" sectorului turc al industriei de apărare, a spus Akgun și a adăugat: „Exportul industriei de apărare nu este o opțiune, ci o obligație pentru Turcia."

Turcia negociază în prezent cu țările musulmane din Pacific, Balcani și Africa de Nord pentru noi contracte, a adăugat el.

Vezi și: Marina militară pakistaneză a recepționat prima corvetă fabricată în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel