Pachet major de 500 milioane de euro din Germania pentru Ucraina: Lipsesc Taurus, dar un număr mare de rachete pentru Iris-T, muniție și piese de schimb vor ajunge pe front

Darius Muresan |
Data publicării:
Sistem de apărare aeriană IRIS-T SLM, aflat deja în Ucraina. Sursa Foto: Forțele Armate ale Ucrainei.
Sistem de apărare aeriană IRIS-T SLM, aflat deja în Ucraina. Sursa Foto: Forțele Armate ale Ucrainei.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunțat joi, în cadrul unei vizite la Odessa, că Germania va furniza Ucrainei un nou pachet de armament în valoare de 500 de milioane de euro, conform agenției Agerpres, care citează agenția germană DPA.

În timpul întâlnirii cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov, Pistorius a detaliat conținutul pachetului, care include un număr mare de rachete IRIS-T SLM cu rază medie de acțiune pentru sistemele de apărare antiaeriană și un număr mai redus de rachete SLS cu rază scurtă de acțiune. De asemenea, Germania va furniza drone de recunoaștere și de luptă pentru Marea Neagră, precum și piese de schimb esențiale, cum ar fi țevi pentru artilerie și motoare pentru tancurile Leopard. Pachetul include, de asemenea, un milion de gloanțe pentru armamentul de infanterie.

Pistorius a menționat că unele dintre aceste materiale sunt deja pregătite pentru livrare. Începând cu 2025, Germania va trimite și 18 obuziere moderne pe roți.

În plus, Germania va finanța cursuri de pregătire industrială pentru cetățenii ucraineni și va asigura fonduri pentru comunicații prin satelit protejate împotriva interferențelor.

De asemenea, guvernul german va contribui cu un milion de euro la întreținerea și repararea a 19 tancuri Leopard A1 și Leopard II A4, care vor fi livrate Ucrainei de Spania în acest an.

Pistorius l-a asigurat pe Umerov că Germania va continua să sprijine Ucraina în eforturile sale defensive. Vizita ministrului german la Odessa nu a fost anunțată în prealabil din motive de securitate, în contextul în care forțele ruse continuă să avanseze pe unele sectoare ale frontului și să lanseze bombardamente intense asupra unor orașe ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel