Pachet de asistență militară pentru Ucraina. SUA trimit muniție de artilerie și rachete interceptoare

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Brigada 173 Aeropurtată a Armatei SUA pregătește proiectile de 155 mm pentru un obuzier M777
Foto: Brigada 173 Aeropurtată a Armatei SUA pregătește proiectile de 155 mm pentru un obuzier M777

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află într-o vizită de stat în Franța pentru a marca 80 de ani de la debarcarea aliată în Normandia, relatează Agerpres, citând Reuters și DPA. Cu această ocazie, Zelenski va avea întâlniri importante cu președintele american Joe Biden și omologul său francez Emmanuel Macron.

Dimineața, Zelenski se va întâlni cu ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, și va vizita sediul din Versailles al producătorului de armament KNDS. Apoi, va fi primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée, unde se așteaptă anunțul deschiderii unei uzine KNDS în Ucraina.

Discuțiile față în față cu Joe Biden sunt primele de acest fel de la vizita lui Zelenski la Washington în decembrie anul trecut. În acel moment, cei doi lideri se confruntau cu opoziția republicanilor americani față de suplimentarea ajutoarelor pentru Ucraina. De data aceasta, Biden va prezenta un nou pachet de ajutoare militare în valoare de 225 de milioane de dolari, inclusiv muniție de artilerie și rachete interceptoare pentru apărarea antiaeriană.

Adjunctul consilierului național pentru securitate al SUA, Jon Finer, a menționat că aceste tipuri de armament sunt esențiale pentru Ucraina, dar producția este limitată. Războiul din Ucraina este văzut și ca o competiție între fabricile de armament din SUA, Europa și Ucraina.

Recent, Biden și-a schimbat poziția și a permis Ucrainei să utilizeze armamentul american pentru a lovi ținte din Rusia, care susțin ofensiva rusă din regiunea Harkov.

Următoarea întâlnire între Biden și Zelenski va avea loc în Italia, la summitul G7 de săptămâna viitoare, unde se va discuta posibilitatea ca Ucraina să primească 50 de miliarde de dolari din activele rusești blocate după invazia rusă.

Emmanuel Macron a anunțat că, în timpul vizitei lui Zelenski, va discuta despre posibilitatea desfășurării de instructori militari francezi în Ucraina. Oficial, nu există misiuni occidentale de instruire a forțelor ucrainene în Ucraina, iar inițiativa Franței ar putea provoca dezbateri intense în cadrul NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel