Organizaţia jihadistă Statul Islamic revendică atacul cu cuţit de lângă Paris

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sursa foto: express.co.uk
Sursa foto: express.co.uk

Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuţit comis joi în oraşul Trappes, o suburbie a Parisului, soldat cu doi morţi şi un rănit grav, afirmând că unul dintre membrii săi a comis atacul, însă nu a furnizat nicio dovadă în acest sens.

Într-un comunicat postat de agenţia sa de propagandă Amaq, gruparea jihadistă a afirmat că atacatorul ,,este un luptător al Statului Islamic", relatează Reuters şi AFP.

Autorităţile franceze au anunţat că două persoane au fost ucise şi o alta a fost rănită grav în atacul de la Trappes. Potrivit unei surse din Ministerul de Interne francez, cele două persoane ucise sunt mama şi sora atacatorului.

Autorul atacului a fost împuşcat mortal de poliţie.

,,Operaţiunea poliţiei s-a încheiat... persoana a fost neutralizată şi este moartă", a anunţat prefectura locală pe Twitter.

Postul de televiziune BFM TV a afirmat că bărbatul a strigat "Allahu akbar", însă poliţia nu a putut confirma această informaţie şi încearcă să determine dacă acest atac a avut caracter terorist.

,,Motivul atacului nu este cunoscut şi au loc cercetări", a spus o sursă din cadrul poliţiei.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei antiteroriste, circa 50 de persoane care au trecut prin "filiera Trappes" au plecat să lupte în Irak şi Siria.

Guvernul a plasat acest oraş de 30.000 de locuitori de la periferia Parisului pe o listă cu 30 de zone care necesită mijloace şi personal suplimentar ale poliţiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel