Orban rămâne la putere până în 2034 pentru a redresa Ungaria, afectată de războiul din Ucraina și de pandemie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Viktor Orban, facebook
Viktor Orban, facebook

Premierul ungar Viktor Orbán (60 de ani) dorește să rămână premier până în 2034. Potrivit site-ului telex.hu, el a declarat acest lucru la reuniunea cu ușile închise de sâmbătă a conducerii partidului guvernamental FIDESZ din satul Kotcse, la sud de Lacul Balaton.

Orbán a anunțat anterior că vrea să conducă Executivul ungar până în 2030, dar acum spune că pandemia și războiul din Ucraina i-au furat patru ani de la conducere, așa că și-ar dori să rămână la putere până în 2034 pentru a-și îndeplini obiectivele.

Președintele FIDESZ a recunoscut că popularitatea partidului său a scăzut puțin în ultima perioadă, dar în opinia sa declinul este mult mai mic decât în ​​cazul multor partide europene la guvernare. El a citat Germania ca exemplu.

La alegerile de anul trecut, partidul său a obținut o majoritate de două treimi în parlament și a format un guvern cu o singură culoare.

Potrivit lui Orbán, motivul scăderii ușoare a popularității FIDESZ este anumite dificultăți economice. „Societatea noastră nu este obișnuită cu asta, ci cu o creștere constantă”, ar trebuit să argumenteze Orbán, potrivit site-ului telex.hu , care citează surse din cadrul partidului de guvernământ.

Șeful guvernului ungar a menționat că salariul real din Ungaria a scăzut anul acesta după zece ani, dar și-a exprimat speranța că această tendință se va inversa până la sfârșitul anului. În discursul său, Orbán a avertizat încă o dată împotriva islamizării Europei și și-a exprimat convingerea că creștinii vor fugi din Occident în Ungaria în viitorul apropiat.

Situația Ungariei nu este una prea bună, fapt relevat și de ultimul sondaj de opinie, publicat de cotidianul Népszava. Astfel, 64% din populație, crede că lucrurile în Ungaria merg într-o direcție greșită, iar doar 31% dintre cei chestionați consideră că direcția actuală a țării este bună. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel