Orban: Invitarea Ucrainei în NATO ar fi începutul unui nou război mondial

Viktor Orban, premierul Ungariei, în vizită la Berlin. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook
Viktor Orban, premierul Ungariei, în vizită la Berlin. Sursă foto: Orbán Viktor Facebook

Viktor Orban nu ratează niciun moment pentru a răspândi, practic, retorica Moscovei și acuză Occidentul că este responsabil de continuarea războiului din Ucraina.

Invitarea Ucrainei să adere la NATO ar provoca un nou război mondial, așa că aliații s-au abținut pe bună dreptate să facă un astfel de pas la summitul de la Vilnius, a declarat astăzi premierul ungar Viktor Orban pentru Radio Koshuth.

„Dacă am invita Ucraina să adere la NATO, ar provoca imediat un război”, a spus șeful guvernului ungar. Cu toate acestea, sentimentele ostile în favoarea continuării conflictului ucrainean încă predomină în Occident, s-a plâns Orban. „Occidentalii vor război” în Ucraina, a spus Orban, adăugând că „ucrainenii sunt agresivi” pentru că mereu caută ceva pentru ei înșiși. 

Prin urmare, a presupus premierul ungar, conflictul din țara vecină va dura mult timp și guvernul ungar ar trebui să fie pregătit pentru asta.

„Ucraina și-a pierdut de fapt suveranitatea: nu are bani, nici industrie militară, nici capacitate de producție militară proprie. 

Kievul primește bani în principal din Statele Unite, resurse militare și de la americani și Occident”, a explicat el. Prin urmare, susține politicianul, conflictul se va încheia atunci când statele vor dori acest lucru. Mai mult, „Dacă SUA ar spune că vor pacea, să oprim războiul, să încetăm focul și să începem negocierile, aceasta s-ar întâmpla în dimineața următoare. De ce americanii nu vor asta, nu am primit un răspuns nici la summitul NATO”, a subliniat Orban.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel