Orașul rus Belgorod, în prima linie a războiului: După exploziile de zilele trecute, 11 persoane au fost ucise într-un centru de recrutare

Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

În doar trei zile, o centrală electrică a ars în Belgorod, rachete au căzut pe aeroport și cel puțin 11 soldați au fost uciși într-un centru de recrutare.

 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că persoane necunoscute au deschis focul asupra soldaților la o bază militară rusă din regiunea Belgorod. 11 persoane au fost ucise în atac, iar alte 15 au fost rănite.

De unde vin atacatorii asupra soldaților din Belgorod? Aceștia ar fi cetățeni ai unei foste republici sovietice, dar nu s-au dat detalii. Oleksiy Arestovich, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu YouTube că atacatorii provin din Asia Centrală, din Tadjikistan și că au deschis focul asupra celorlalți după o dispută cu privire la religie.

Tadjikistanul este o națiune majoritară musulmană, în timp ce rușii sunt predominant creștini.

În plus, aproape în fiecare zi autoritățile ruse raportează atacurile ucrainene, sâmbătă a fost atacat un depozit de combustibil de la marginea orașului, vineri a ars o centrală electrică.

Reporterul WSJ din Ucraina, Matthew Luxmoore , a scris pe Twitter că „Belgorod se transformă treptat într-un oraș aflat în prima linie a acestui război”.

 

 

Potrivit autorităților locale, printre răniți și uciși nu există locuitori din Belgorod. 

 

Ucraina lovește în Belgorod / Rușii aduc întăriri în Zaporijjia și Severodonețk. Un depozit de petrol de pe teritoriul Rusiei, în flăcări

Un depozit de petrol a luat foc sâmbătă în urma unui atac în regiunea rusă Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, a transmis un oficial local, în contextul înmulţirii loviturilor în această zonă în ultimele zile, relatează Agerpres, care citează AFP.

Rusia a denunţat săptămâna trecută "înmulţirea considerabilă" a atacurilor ucrainene asupra mai multor regiuni ruse de la frontieră, printre care Belgorod, dar şi Kursk şi Briansk.

Belgorod se află la aproximativ 40de kilometri distanță de granița cu Ucraina. Are aproximativ 400.000 de locuitori și până la război a gravitat în jurul orașului ucrainean Harkiv, aflat la 80 de kilometri distanță, al doilea oraș ca mărime ucraineană, care avea două milioane de locuitori înainte de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel