Opt F-16 ale SUA au aterizat azi în România, la Borcea (FOTO). În bază se mai află dislocate patru F/A-18 Super Hornet americane

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 150 de militari și opt aeronave F-16 Fighting Falcon, au sosit azi la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, România.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene Române, emis către DefenseRomania, avioanele F-16 americane vor executa „începând de vineri, 11 februarie, timp de aproximativ două săptămâni, misiuni de antrenament în comun cu militarii și aeronavele F-16 Fighting Falcon din cadrul Forțelor Aeriene Române”.

2. Sursă foto... (f-16-sua-romania-borcea_53214900.jpg)

Sursă foto: MApN

Aeronavele SUA vor executa, în această perioadă, și misiuni de Poliție Aeriană Întărită, împreună cu aeronave românești și cu cele ale detașamentului Forțelor Aeriene Italiene, care se află în România din luna decembrie a anului trecut.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

Aeronavele americane au sosit astăzi, 11 februarie, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, unde se mai află, pentru perioada 8 – 17 februarie, încă 50 de militari și patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe), mai precizează sursa citată.

Potrivit US Air Force, cele opt avioane F-16 americane au sosit în România din Germania.

CITEȘTE ȘI: Aeronavele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, misiuni de antrenament cu patru avioane F/A-18 Super Hornet americane

De precizat că, separat de dislocările aeronavelor de luptă, aproximativ 1.700 de militari, în principal din Divizia 82-a aeropurtată cu sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord) vor fi dislocaţi în Polonia, în timp ce 1.000 de de militari americani, cu baza în Germania, urmează să fie desfăşuraţi în România.

 

SUA, Germania și Italia au dislocate avioane de luptă în România

 

Amintim că începând de la mijlocul lunii decembrie 2021,timp de patru luni, 140 de militari italieni și 4 aeronave Eurofighter Typhoon din cadrul Forțelor Aeriene Italiene, care constituie Detașamentul Black Storm, execută misiuni de poliție aeriană alături de piloții români şi aeronave F-16 Fighting Falcon, respectiv MiG-21 LanceR.

Pe fondul crizei din Europa de Est generată de Federația Rusă și Germania a trimis aeronave în România.

CITEȘTE ȘI: Germania trimite avioane de luptă în România și respinge solicitările Rusiei de retragere a forțelor NATO

Dislocarea avioanelor italiene Eurofighter Typhoon în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel