Aeronavele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, misiuni de antrenament cu patru avioane F/A-18 Super Hornet americane

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un detașament american compus din aproximativ 50 de militari și patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe), va executa, în perioada 8 - 17 februarie, misiuni de antrenament în comun cu militarii și aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române.

 

 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO.

 

Primii militari americani au ajuns în România

 

Amintim că, azi, Ministrul Apărării Naționale a anunțat că primii militari americani care au fost dilocați în țara noastră în contextul crizei din Europa de Est generată de Federația Rusă au ajuns în România.

Potrivit ministrului Vasile Dîncu e vorba despre 100 de militari americani. Aceștia vor deschide calea următoarelor dislocări.

„Suntem pregătiți de multă vreme, din perspectivă logistică. Este vorba și de pregătiri specifice care se fac. În acest moment, americanii au sosit, ca să spunem așa, au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani, specialiști”, a declarat, marți, ministrul Vasile Dîncu.

De asemenea, ministrul Vasile Dîncu a adăugat că, alături de specialiștii români în logistică, americani se ocupă în aceste zile de pregătirea sosirii în țară a celorlalte trupe. „Asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni și restul trupelor”, a explicat Vasile Dîncu.

Amintim că aproximativ 1.700 de militari, în principal din Divizia 82-a aeropurtată cu sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord) vor fi dislocaţi în Polonia, în timp ce 1.000 de de militari americani, cu baza în Germania, urmează să fie desfăşuraţi în România.

Un batalion de vehicule blindate Stryker, cu aproximativ 1000 de militari americani, se vor alătura efectivelor SUA deja prezente în România

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel