Opozantul Alexei Navalnîi se întoarce în Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook
Sursă foto: Alexei Navalnîi Facebook

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi, care învinovățește Kremlinul pentru că l-a otrăvit, se va întoarce la Moscova.

„Nu s-a pus niciodată problema de a reveni sau nu. Pentru că nu am plecat niciodată. M-am trezit în Germania, într-o cutie de terapie intensivă. Duminică, 17 ianuarie, mă voi întoarce acasă”, a scris Alexei Navalnîi pe Twitter, potrivit agenției de presă Mediafax.

Alexei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a simțit rău în august, în timpul unui zbor din Siberia spre Moscova. Navalny a ajuns într-un spital din Germania, iar reprezentanții Guvernului german declarau că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupul Novichok.

Ulterior, Alexey Navalnîi l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că se află în spatele otrăvirii sale: „Afirm că Putin se află în spatele acestei infracțiuni, nu am altă versiune a ceea ce s-a întâmplat".

Moscova a negat orice implicare. Președintele rus Vladimir Putin a spus că, dacă agenții de informații ruși ar fi vrut să-l omoare pe domnul Navalnîi, „am fi terminat treaba”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel