Operațiunea „mitraliera”. Scafandri au căutat pistolul-mitralieră furat de la un soldat în post, inclusiv în Canalul Dunăre-Marea Neagră

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

În seara zilei de sâmbătă 19 martie un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere,în timp ce executa serviciul de pază în unitate. Militarului i s-a sustras pistolul-mitralieră după o confruntare cu atacatorul care purta o cagulă și a folosit o armă albă în momentul atacului. De atunci a început o întreagă operațiune pentru prinderea făptașului.

Imediat după incident MApN anunța că militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

E vorba de un pistol-mitralieră care a dispărut.

Județul Constanța e împânzit cu filtre de poliție. Practic nicio mașină nu intră sau părăsește județul fără să fie verificată.

 

„Operațiunea mitraliera”. Scafandrii au căutat pistolul-mitralieră inclusiv în Canalul Dunăre-Marea Neagră

 

Până la această oră însă pistolul-mitralieră nu a fost găsit și nici persoana care a atacat militarul nu a fost identificată și prinsă. Cel puțin din informațiile pe care autoritățile le-au dat publicității, atacatorul nu a fost identificat.

Potrivit unui reportaj al postului de televiziune Antena 3, difuzat în cadrul emisiunii News Hour with CNN, în cursul acestei zile scafandrii au căutat pistolul-mitralieră inclusiv în Canalul Dunăre-Marea Neagră. 

Acesta se află foarte aproape de unitatea în care a avut loc incidentul. Oamenii legii nu au exclus posibilitatea ca atacatorul să se fi speriat și să fi aruncat arma în Canal, imediat după incident.

Totuși, după două ore operațiunile de căutare au fost sistate.

În prezent sunt zeci de filtre pe raza județului Constanța, dar și în alte patru județe, filtre care au ca scop verificarea aproape în totalitate a mașinilor.

Există un dosar penal deschis care e instrumentat de Parchetul Militar și care îl vizează pe militar, dosar care urmărește să stabilească cum s-a desfășurat incidentul, dar și un alt dosar care vizează furtul armei care e pe rol la Parchetul din Constanța.

Potrivit sursei citate anchetatorii iau în considerare inclusiv o testare a militarului cu aparatul poligraf.

Până la găsirea pistolului-mitralieră, „operațiunea mitraliera” continuă în Constanța.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel