ONU va avea pe agendă blocarea coridorului Lachin. Forțele azere au „rupt” Nagorno Karabakh de Armenia riscând o criză umanitară

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Coridorul Lachin, Nagorno-Karabah. Sursă foto: BBC
Coridorul Lachin, Nagorno-Karabah. Sursă foto: BBC

Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU la solicitarea Armeniei pentru a discuta despre situaţia umanitară din Nagorno-Karabah va avea loc miercuri, 16 august, la ora 15:00, ora coastei de est a SUA (22:00, ora Moscovei), a anunţat misiunea permanentă a SUA la ONU pe site-ul său. 

"O reuniune la cererea Armeniei va avea loc pe 16 august la ora 15:00" - informează Ambasada SUA. Menţionăm că în august Statele Unite ale Americii prezidează Consiliul de Securitate al ONU şi formează programul de lucru în cadrul acestuia, notează Rador Anterior, Erevanul a solicitat ONU să organizeze o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a discuta situaţia umanitară din Nagorno-Karabah.

Singurul drum din Nagorno-Karabah spre Armenia, coridorul Lachin, rămâne închis. Potrivit părţii armene, acesta a fost blocat la 12 decembrie 2022 de un grup de azeri, care s-au prezentat drept ecologişti, iar apoi Baku a stabilit oficial un punct de control la graniţa cu Armenia, lângă Podul Hakari.

Populaţia din Nagorno-Karabah primeşte ajutor umanitar cu asistenţa forţelor de menţinere a păcii ruse şi a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

La 15 iunie 2023, în urma unui schimb de focuri între poliţiştii de frontieră armeni şi azeri, Baku a interzis livrarea oricărui ajutor umanitar către Nagorno-Karabah. Ministerul de Externe al Azerbaidjanului consideră apelul Armeniei la ONU cu solicitarea de a organiza o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Securitate pentru a discuta situaţia din jurul drumului Lacin drept o încercare a Erevanului de a transforma acest organism internaţional într-un instrument de manipulare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel