ONU reacționează la valul de arestări din Belarus și denunţă o ''reprimare inacceptabilă'' a reprezentanţilor societăţii civile şi a jurnaliştilor

Eduard Pascu |
Data publicării:

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului Michelle Bachelet a denunţat joi reprimarea şi noile arestări în rândul opozanţilor Belarus, cerându-le autorităţilor de la Minsk să îi pună în libertate ''imediat'' pe cei încă aflaţi în detenţie, transmite AFP.

''Sunt profund alarmată de ultimele evoluţii din Belarus'', a declarat Michelle Bachelet într-un comunicat, în urma unei serii de percheziţii efectuate de serviciile de securitate din Belarus în cel puţin 12 organizaţii şi a arestării mai multor militanţi, transmite Agerpres.

Percheziţiile au vizat birourile a cel puţin şase ONG-uri (Viasna, Belarusski Helsinki Comitet, Gender Perspectives, Lawtrend, Imena, Human Constanta).

Descinderile poliţiei au vizat, de asemenea, sediile Asociaţiei jurnaliştilor belaruşi, partidului de opoziţie Frontul Popular, mişcării disidente 'Pentru Libertate', unei agenţii de comunicaţii şi unei organizaţii de ajutor pentru belaruşii din diaspora.

''O asemenea reprimare este total inacceptabilă'', a afirmat Bachelet.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a cerut marţi ''aducerea în justiţie'' a ''ONG-urilor murdare'' care cultivă, în opinia sa, ''teroarea'' în ţară. El a făcut această declaraţie în timpul unei întâlniri cu omologul său rus, Vladimir Putin, principalul său aliat.

''Am avertizat în mai multe rânduri cu privire la deteriorarea situaţiei în Belarus şi cer încă o dată guvernului să renunţe la politica sa de intimidare şi hărţuire faţă de membrii societăţii civile şi ai presei'', a subliniat reprezentanta ONU. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel